Domáci Nemci víťazmi A-skupiny: Cenný bod zachránili v nadstavenom čase

Futbalisti Nemecka potvrdili v nedeľu vo Frankfurte prvenstvo v A-skupine domácich ME remízou so Švajčiarskom 1:1. Napriek nerozhodnému ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Nemecka potvrdili v nedeľu vo Frankfurte prvenstvo v A-skupine domácich ME remízou so Švajčiarskom 1:1. Napriek nerozhodnému výsledku si postup do osemfinále vybojovali aj Švajčiari z druhého miesta.

FOTOGALÉRIA: Švajčiarsko - Nemecko

Mužstvo Murata Yakina viedlo od 28. minúty, keď sa presadil Dan Ndoye. Nemci sa dlho nevedeli presadiť cez obranu súpera, ale svoj tlak vystupňovali a streleckú prevahu (18:3) nakoniec potvrdili v závere. Striedajúci Niclas Füllkrug sa presadili hlavou a zariadil remízu.

Už pred zápasom mali Nemci istú účasť vo vyraďovačke, ale tréner Julian Nagelsmann napriek tomu neurobil žiadnu zmenu v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma stretnutiami. Švajčiari potrebovali na postup bod a nemuseli sa pozerať na výsledok paralelného duelu medzi Škótskom a Maďarskom.

Slovenská gólová radosť po zásahu Ivana Schranza proti Ukrajine
Postupová matematika: Čo potrebujú Slováci na osemfinále? Zobraziť článok

Domáci nastúpia v osemfinále v sobotu 29. júna o 21.00 SELČ v na Vestfálskom štadióne v Dortmunde proti druhému tímu C-skupiny. Švajčiarov čaká v ten istý deň o tri hodiny skôr v Berlíne zápas proti tímu z druhej priečky "béčka", na ktorej ešte môžu skončiť traja účastníci tejto skupiny.

Brankár nemeckého tímu Manuel Neuer si pripísal už svoj 18. štart na EURO, čím prekonal brankársky rekord niekdajšieho talianskeho reprezentanta Gianluigiho Buffona na európskych šampionátoch. Neuer nastúpil vo všetkých dueloch Nemcov na štyroch ME od roku 2012. Zároveň sa počtom zápasov na ME vyrovnal v národnom historickom rebríčku bývalému stredopoliarovi Bastianovi Schweinsteigerovi. Pre Neuera to bol 122. duel v reprezentácii, dostal sa práve pred Schweinsteigera (121) a osamostanil sa v tejto štatistike na piatom mieste. Lídrom je Lothar Matthäus (150).

Španielsky futbalista Sergio Arribas.
Hrdinský čin bývalého hráča Realu Madrid: Na dovolenke zachránil topiaci sa pár! Zobraziť článok

A-skupina, 3. kolo:

Švajčiarsko - Nemecko 1:1 (1:0)
Góly:
28. Ndoye - 90.+2 Füllkrug. ŽK: Ndoye, Xhaka – Tah. Rozhodovali: Orsato - Carbone, Giallatini (všetci Tal.), 47.000 divákov.

Švajčiarsko: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer – Ndoye (65. Amdouni), Rieder (65. Vargas) – Embolo (65. Duah)

Nemecko: Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah (61. Schlotterbeck), Mittelstädt (61. Raum) - Andrich (65. Beier), Kroos - Musiala (76. Füllkrug), Gündogan, Wirtz (76. Sane) - Havertz

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk