Ronaldo vyrovnal rekord Poborského! Nedvěd o legende: Žije pre futbal a góly

Zložil mu poklonu! Bývalý skvelý český stredopoliar a držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho európskeho hráča z roku 2003 Pavel Nedvěd ...
  • Zdroj: Northfoto

Zložil mu poklonu! Bývalý skvelý český stredopoliar a držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho európskeho hráča z roku 2003 Pavel Nedvěd (51) navštívil pred pár dňami Slovensko. Denníku Nový Čas poskytol exkluzívny rozhovor, v ktorom sa vyjadril aj o portugalskej ikone Cristianovi Ronaldovi (39). Ten čerstvo vyrovnal rekord jeho krajana Karla Poborského (52) v počte asistencií na ME.

FOTOGALÉRIA: Pavel Nedvěd

Česká a svetová futbalová legenda Pavel Nedvěd zažila ešte portugalského útočníka aj počas svojej hráčskej kariéry. Dokonca, keď Česi získali na EURO 2004 práve v Portugalsku bronz, tak CR7, ako Ronalda prezývajú, debutoval na veľkom turnaji. „Je to rekordér v tomto smere. Momentálne v Nemecku už štartuje na svojom šiestom európskom šampionáte, čo je naozaj unikát,“ povedal Nedvěd.

Ten Ronalda pozná aj osobne veľmi dobre. „Samozrejme, veď v rokoch 2018 až 2021 sme ho mali tri roky v Juventuse Turín, kde som pôsobil ako funkcionár. Za to obdobie strelil vyše 120 gólov,“ pokračovala česká ikona. „Musím povedať, že Ronaldo žije pre futbal a pre góly. Je to fenomén,“ doplnil na jeho adresu Nedvěd, ktorý veril v postup slovenského tímu zo skupiny už pred turnajom.

Robin Hranáč v drese Liptovského Mikuláša
Z prvého tréningu utiekol a dnes je najlepší v Česku: Z Liptova sa odrazil k Ronaldovi Zobraziť článok

Portugalský fenomén nezištnou prihrávkou Brunovi Fernandesovi, ktorému ňou pripravil gól do prázdnej brány na 3:0 proti Turecku, ukázal svoju veľkosť. Sám pred brankárom totiž mohol skórovať, čím by sa stal najstarším strelcom gólu na ME v histórii, no on sa rozhodol ako správny kapitán tímu prihrávať. A, ako sa ukázalo, vďaka tomu vyrovnal Poborského rekord v počte asistencií.

Zaujímavosťou je, že práve tento bývalý český stredopoliar sa pred zápasom Portugalsko - Česko (2:1) vyjadril nelichotivo na Cristianovu adresu. „Verím, že bude hrať. Už dlho tvrdím, že Ronaldo bude jeden z najslabších článkov Portugalska na turnaji,“ povedal pre ČTK Poborský.

Slovenská gólová radosť po zásahu Ivana Schranza proti Ukrajine
Postupová matematika: Čo potrebujú Slováci na osemfinále? Zobraziť článok

Najviac asistencií na ME

1. Cristiano Ronaldo (Portugalsko) 8

2. Karel Poborský (Česko) 8

3. Bastian Schweinsteiger (Nemecko) 5

4. Arjen Robben (Holandsko) 5

5. Cesc Fabregas (Španielsko) 5

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk