Vlhová otvorila 13. komnatu: Noci bez spánku a neustály plač!

Zlatá olympijská medailistka z Pekingu Petra Vlhová prehovorila o najťažších chvíľach, ktoré zažívala po zranení kolena na domácej zjazdovke ...
  • Zdroj: TASR

Zlatá olympijská medailistka z Pekingu Petra Vlhová prehovorila o najťažších chvíľach, ktoré zažívala po zranení kolena na domácej zjazdovke v Jasnej. Prezradila tiež, ako je na tom s aktuálnou formou a termín návratu na lyže.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Pred piatimi mesiacmi stŕplo celé Slovensko, keď olympijská víťazka z Pekingu Petra Vlhová v domácich pretekoch Svetového pohára v Jasnej nešťastne spadla a zranila si koleno. Absolvovala operáciu vo Švajčiarsku a doma na Slovensku podstupuje náročnú rehabilitáciu. V rozhovore pre RTVS prezradila, ako na tom je aktuálne. "Z rehabilitácie sme prešli na silový kondičný tréning, dvíham činky a snažím sa nabrať späť stratenú svalovú hmotu."

Boris Vlha v piatok povedal áno svojej dlhoročnej priateľke Simone Jágerskej.
Vlhovej brat Boris dostal dva dni po svadbe nádherný darček: TOTO musí dostať každého chlapa! Zobraziť článok

Vlhová nechce nič uponáhľať, no viditeľne napreduje a koncom leta by sa chcela prvýkrát od svojho zranenia postaviť na lyže. "Na lyže sa chcem vrátiť koncom augusta, takže možno som už za polovicou. Teraz je dôležité, aby som vyrovnala pravú nohu s ľavou, ta pravá je slabšia a trocha tenšia."

Slovenská lyžiarka si prešla veľmi náročným obdobím. Najťažšie týždne boli tie po operácii kolena vo Švajčiarsku. "Nemohla som spávať, stále som plakala. Nevedela som si obuť ponožky alebo sa osprchovať. Bez mojich fyzioterapeutov by som koleno teraz necítila tak, ako ho cítim. Tie štyri mesiace boli naozaj dôležité," dodala Liptáčka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk