Slovákom na EURO fandí z neba: Dnes je to 24 rokov od úmrtia Petra Dubovského!

Nechce sa tomu veriť, ale dnes je to presne 24 rokov od úmrtia jednej z legiend slovenského futbalu Petra Dubovského, ktorý spadol zo ...
  • Zdroj: acs

Nechce sa tomu veriť, ale dnes je to presne 24 rokov od úmrtia jednej z legiend slovenského futbalu Petra Dubovského, ktorý spadol zo skaly na dovolenke Thajsku pri fotení vodopádov. Slovenským futbalistom na EURO 2024 fandí z neba!

FOTOGALÉRIA: Peter Dubovský

Práve dnes, v nedeľu 23. júna 2024 uplynulo presne 24 rokov od smrti legendárneho slovenského futbalistu Petra Dubovského. Zahynul po páde zo skaly pri snahe vyfotiť vodopády počas dovolenky v Thajsku. "Strašná spomienka, ktorú chcem vymazať z pamäti, ale, bohužiaľ, nejde to. No všetko ostatné, čo sme s Peťom zažili, bolo úžasné. Ten čas však ubehol veľmi rýchlo, mám pocit, akoby sa to všetko odohralo iba včera,“ hovorila v minulosti Dubovského dlhoročná priateľka Zlatica pre Šport24.sk.

Slovenská gólová radosť po zásahu Ivana Schranza proti Ukrajine
Postupová matematika: Čo potrebujú Slováci na osemfinále? Zobraziť článok

Tragický pád im prekazil veľké plány. Ako sa neskôr ukázalo, Peter Dubovský plánoval priateľku Zlatku požiadať o ruku. "Často sme sa rozprávali o budúcnosti, plánovali sme deti, ale to, že ma chcel požiadať o ruku, som netušila. V jeho veciach sa však našiel zásnubný prsteň a až náš spoločný kamarát Rišo Trutz mi neskôr prezradil, čo mal Peťko v pláne."

Bývalého hráča Slovana Bratislava, Realu Madrid či Realu Oviedo tento rok uviedli do futbalovej Slovenskej siene slávy. Z neba určite pozorne sleduje počínanie slovenských futbalistov na EURO 2024 a v ich boji o postup do osemfinále im drží palce.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk