Goffa je nadšený: Takto dobré Slovensko sme dávno nevideli

Bývalý tréner a uznávaný futbalový odborník Vladimír Goffa netají nadšenie z doterajších výkonov slovenskej reprezentácie na EURO 2024. ...
  • Zdroj: TASR - Dano Veselský

Bývalý tréner a uznávaný futbalový odborník Vladimír Goffa netají nadšenie z doterajších výkonov slovenskej reprezentácie na EURO 2024. Vyzdvihol výborný pohyb aj taktickú pripravenosť.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Ukrajina

Po senzačnom triumfe s Belgickom (1:0) slovenská reprezentácia stroskotala na EURO 2024 s Ukrajinou. Hoci po góle Ivana Schranza vyhrávala, povolila súperovi obrat na 2:1. Zverenci trénera Francesca Calzonu majú na konte tri body a postup do osemfinále vo svojich rukách. Musia však dobre zvládnuť záverečný duel proti Rumunsku.

Július Kucka, otec futbalistu Juraja Kucku, si šampionár užíva s kamarátmi v karavane a verí, že v Nemecku zostanú čo najdlhšie.
Július Kucka podporuje svojho syna Juraja vo veľkom štýle: Namiesto luxusu poriadne dobrodružstvo Zobraziť článok

Napriek prehre s Ukrajinou je bývalý tréner a futbalový odborník Vladimír Goffa z doterajších výkonov Slovákov na európskom šampionáte nadšený. "Mne osobne sa konečne hra slovenskej reprezentácie páči. Som nadšený z toho ako sa mužstvo pohybuje po ihrisku. Najskôr som si myslel, že príliš veľa taktiky tím pohltí. Musím však povedať, že takto dobre pripravené Slovensko po taktickej stránke som už dávno nevidel," chválil v rozhovore pre TVNOVINY.sk.

V porovnaní s predchádzajúcim účinkovaním Slovákov na EURO vidí značný posun. "S Ukrajinou sme prehrali, pretože v priebehu zápasu sme stratili razanciu a nestíhali sme v súbojoch. Hráči však nešetrili krokom a bolo vidieť snahu, aj keď sme v druhom polčase boli zatiahnutí. Skúsme si spomenúť na predchádzajúce Euro, kde sme hrali „pochodový futbal“ bez striel na bránku. Toto čo vidíme teraz je úplne iné," hodnotí Goffa.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk