Drastický prepad aj u Lobotku: Ktorým Slovákom chýba iskra?

Polhodinu vyzerali slovenskí futbalisti ako svetové mužstvo, pričom prakticky všetky naše akcie šli cez nášho najlepšieho hráča na ME. ...
  • Zdroj: SITA/AP

Polhodinu vyzerali slovenskí futbalisti ako svetové mužstvo, pričom prakticky všetky naše akcie šli cez nášho najlepšieho hráča na ME. Ukrajincov sme však menšou aktivitou dostali do zápasu. Oznámkovali sme výkony našich reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Ukrajina
 
Martin Dúbravka (6) - Končekmi prstov vytlačil strelu Tymčyka na žrď, Mudrykovi dobre zmenšil strelecký uhol, mierne zlepšil prihrávky a tým by sme pozitívami skončili. Víťazný gól mohol a mal chytiť, len to by nesmel mať pravú ruku nezmyselne pred telom, čiže sa neurobil veľkým.

Peter Pekarík (5) - Bežecky šiel na doraz, pričom raz sa dokonca dostal do ofsajdu. Pochválime ho aj za to, že zblokoval nebezpečnú strelu Dovbyka. V druhom polčase si ho však raz Mudryk obhodil ako prípravkára. Horšie však je to, že prehral väčšinu súbojov.

Denis Vavro (5) - Ukázal kvalitné krížne dlhé pasy a vyhral všetky vzdušné súboje. V hre na zemi však mal problémy. Raz sa nechal nešikovne obehnúť Mudrykom. V druhom polčase v jednom prípade úplne prepadol a nás po strele Mudryka zachránila žrď.

Milan Škriniar (5) - Mal spomedzi všetkých na trávniku jasne najviac dotykov s loptou (113), prihrávok (107) a takmer aj úspešnosť v nich (94 %). Lenže proste mu chýba iskra, čo demonštroval pri víťaznom góle súpera, keď zle pracoval s priestorom, otvoril ofsajdovú líniu a Jaremčuk to využil.

Július Kucka, otec futbalistu Juraja Kucku, si šampionár užíva s kamarátmi v karavane a verí, že v Nemecku zostanú čo najdlhšie.
Július Kucka podporuje svojho syna Juraja vo veľkom štýle: Namiesto luxusu poriadne dobrodružstvo Zobraziť článok

Dávid Hancko (6) - Nepresný center mal už v prvej minúte, ale nedeprimovalo ho to. Neskôr to Schranzovi poslal do veľkej šance. Pri našom góle by si zaslúžil hokejovú druhú asistenciu, keďže šikovne zahral aut. Aj jemu však chýbala iskra, čo zrejme súviselo so zdravotnými problémami.

Juraj Kucka (5) - Turnaj takmer nestihol kvôli zraneniu ramena, no aj tak urobí pokus o nožničky na konci prvého polčasu, čo ukázalo jeho ochotu. Oproti prvému zápasu však nabehal podľa údajov z UEFA.com menej až o 4,4 km. To je výrazný prepad, zvlášť, keď si uvedomíme, že na pohybe má založenú hru. Pred vyrovnávajúcim gólom stratil loptu a naspäť šiel poklusom...

Stanislav Lobotka (6) - Drastický prepad nabehaných kilometrov je podľa UEFA aj u Lobotku (4,2). Tiež sa to prejavilo pri vyrovnávajúcom góle, keď na začiatku akcie bol ešte pred neskôr skórujúcim Šaparenkom, no stratil naňho výrazné metre a Ukrajinec bol na opačnej strane ihriska pri zakončení voľný. V prihrávkach bol však výborný (úspešnosť 95 %) a na zemi vyhral väčšinu súbojov.
 

Ondrej Duda (6) - Staral sa o našu kombinačnú hru. Keď odišiel z trávnika, stratilo sa to. Haraslínovi ešte v prvom polčase mal dať pri jeho šanci lepšiu prihrávku, čím by sa zvýšila pravdepodobnosť skórovania. Ak za tým nebolo zranenie, tak bolo chybou trénera, že ho stiahol.

Ivan Schranz (7) - Ak by bol o dekádu mladší, už by mal na stole tonu ponúk z klubov elitných súťaží. Ale za výkony na ME by si aj tak zaslúžil ešte veľký prestup. Zinčenko pri jeho góle len čumel z prvého radu, ako sa to robí. Škoda, že z priestoru obrancu Arsenalu Londýn nedal aj dva góly, lebo mohol. Skvelé mal aj prihrávky, len pokazil len dve.

Róbert Boženík (4) - V úvode skvele sklepol loptu na Haraslína, až sme sa potešili, že sa tým dostane do zápasu. Lenže potom už „len“ behal, behal, behal... Za všetko hovorí fakt, že mal len 12 dotykov s loptou.

Lukáš Haraslín (8) - Opäť podľa štatistík náš (jasne) najlepší hráč! Prakticky všetky slovenské akcie šli cez neho. Nebál sa hrať a ukázal, že vie! Necentroval na gól a minimálne jeden streliť by si zaslúžil aj sám. Pokazil len dve prihrávky a vyhrával väčšinu súbojov. Ak vládal, mal byť na ihrisku dlhšie!

Jozef Kožlej
Bývalý kanonier Kožlej po Ukrajine varuje: Zabrať musí hlavne tento hráč! Zobraziť článok

László Bénes (5) - Nepokazil jedinú prihrávku! Až sa tomu nechce veriť, keďže po jeho príchode sa naša hra zhoršila. Miestami sa zdalo, že je ďaleko od hry. Štandardné situácie zahrával do nebezpečných priestorov.
 
David Strelec (5) - Hral o polovicu času menej ako Boženík, ale aj tak mal skoro toľko isto dotykov s loptou, ktorú navyše vedel lepšie podržal. Nebol však výrazný, čím by si vypýtal miesto v základnej zostave.
 
Adam Obert, Tomáš Suslov, Leo Sauer (bez známky) - Obert nádejne naskočil. V defenzíve Hancka aj prevýšil, smerom dopredu však mal ukázať viac. Suslov mal 20 dotykov s loptou a len dve prihrávky! Tímovejším poňatím by teda možno pomohol viac. Sauer hneď po naskočení vybojoval štandardku.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk