Hrozná tragédia: Zomrel talentovaný pretekár († 9), plače za ním aj legenda

Veľká tragédia! Vo veku len 9 rokov zomrel talentovaný argentínsky motocyklový pretekár Lorenzo Somaschini. Smúti za ním aj legendárny ...
  • Zdroj: X/victorfyt

Veľká tragédia! Vo veku len 9 rokov zomrel talentovaný argentínsky motocyklový pretekár Lorenzo Somaschini. Smúti za ním aj legendárny Jorge Lorenzo, ktorý bol obrovským vzorom pre chlapca.

Veľká tragédia zasiahla svet motošportu! Len deväťročný talentovaný argentínsky motocyklista Lorenzo Somaschini zomrel na následky pádu, ktorý utrpel počas tréningu na okruhu v brazílskom Sao Paule. Smúti za ním aj legendárny pretekár Jorge Lorenzo, ktorý bol pre chlapca veľkým vzorom.

Nehoda sa stala v piatok 14. júna, paradoxne v najpomalšej zákrute na okruhu Interlagos, kde sa Somaschini pripravoval na preteky juniorského pohára. "Jazdec bol okamžite ošetrený lekárskym tímom a prevezený do ošetrovne na okruhu, kde bol jeho stav stabilizovaný. Po tomto zákroku bol transportovaný do Všeobecnej nemocnice Pedreira, kde zostal do sobotných skorých ranných hodín. Odtiaľ ho previezli do nemocnice Alberta Einsteina," uvádza sa vo vyjadrení tímu Somaschiniho.

Ilustračná fotografia.
Neskutočná tragédia: Talentovaný cyklista (†21) už do Česka nedorazí! Zobraziť článok

V spomínanej nemocnici bojovali o chlapcov život na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale žiaľ, v pondelok následkom svojho zranenia podľahol. Chlapec nešiel príliš rýchlo, najpomalšou zákrutou okruhu prechádzal rýchlosťou okolo 40 kilometrov za hodinu. "Pád bol naozaj veľmi pomalý, ale úder do hlavy jazdcovi bohužiaľ spôsobil zápal,“ uviedol pretekárov inštruktor Diego Pierluigi.

"Lolo", ako znela prezývka talentovaného Somaschiniho, jazdil s číslom 99, pretože jeho veľkým vzorom bol legendárny španielsky pretekár Jorge Lorenzo. Trojnásobný víťaz prestížnej MotoGP priznal, že ho tragická udalosť silno zasiahla. "Láme mi to srdce. Bol som jeho vzor a on nosil moje číslo. Bohužiaľ, motorky nám toho môžu veľa dať, ale taktiež nám môžu kedykoľvek všetko vziať. Odpočívaj v pokoji,“ napísal Lorenzo na instagrame.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk