Bývalý gólman Mucha po prehre s Ukrajinou: Pri druhom góle nebol Dúbravka taký veľký, ako...

Skomplikovali sme si to, ale stále máme všetko vo svojich rukách! Slovenskí futbalisti po senzačnom triumfe v úvodom vystúpení nad Belgickom ...
  • Zdroj: TASR

Skomplikovali sme si to, ale stále máme všetko vo svojich rukách! Slovenskí futbalisti po senzačnom triumfe v úvodom vystúpení nad Belgickom 1:0 na EURO 2024 v Nemecku, prehrali dnes proti Ukrajine 1:2 a postup do osemfinále si musia vybojovať v poslednom stretnutí proti Rumunsku. Ako videl duel bývalý reprezentačný gólman Ján Mucha (41) a čo vraví na výkon brankára Martina Dúbravku (35)?

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Ukrajina

„Veľmi ťažko sa mi hodnotí tento duel, pretože sme mali skvelý štart do zápasu a Ukrajinci prvých 20 minút na trávniku takmer neexistovali. Mali sme pohyb, mali sme šance a zaslúžene sme dali aj prvý gól,“ začína hodnotiť pre náš portál duel bývalý skvelý gólman a aktuálne tréner brankárov Slovana Ján Mucha.

„Potom sme prestali hrať, nechali sme iniciatívu na kopačkách súpera a oni to využili. Je to škoda, pretože ten bod by bol pre nás zlatý a už by nám zrejme stačil na postup zo skupiny do osemfinále. Teraz budeme musieť o ďalšiu fázu turnaja zabojovať v poslednom stretnutí proti Rumunsku, ale ja verím, že chalani to zvládnu.“

Skúsený bývalý reprezentant sa vyjadril aj na margo našej brankárskej jednotky Martina Dúbravku. „Chytal dobre, najmä prvý polčas, kde zneškodnil sľubné šance súpera. Prvý gól nešiel na jeho vrub, nezachytili sme center a nemal šancu. Ale pri druhom mohol urobiť viac, bol viac stiahnutý, nebol taký veľký v bránke, ako by som čakal, ale určite tá prehra nie je na jeho pleciach. Chytal dobre a nie je dôvod proti Rumunom meniť gólmana,“ dodal Mucha.

Jaremčuk sa stal po víťaznom góle v zápase proti Slovensku národným hrdinom.
Silný moment po víťaznom góle: Gesto ukrajinského útočníka obletelo svet! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk