Bývalý kanonier Kožlej po Ukrajine varuje: Zabrať musí hlavne tento hráč!

Trafil klinec po hlavičke! Bývalý slovenský reprezentant Jozef Kožlej (50) otvorene zhodnotil výkon našich futbalistov na ME v zápase ...
  • Zdroj: anc

Trafil klinec po hlavičke! Bývalý slovenský reprezentant Jozef Kožlej (50) otvorene zhodnotil výkon našich futbalistov na ME v zápase s Ukrajinou.

Po sľubnom začiatku a vedení 1:0 prišiel smolný druhý polčas, ktorý bol pre našich chlapcov doslova katastrofou. Ukrajina najskôr vyrovnala a nakoniec zvrátila skóre na konečných 1:2. Kožlej poukázal na výrazné problémy v útočnej sfére a zdôraznil potrebu zlepšenia pred nadchádzajúcim rozhodujúcim zápasom s Rumunskom.

Kožleja doslova nadchol prvý polčas, no v tom druhom prišla poriadne studená sprcha. "Prvý polčas išiel dokonale podľa nášho plánu! Od momentu vyrovnania však bolo vidieť, že sme mali veľké problémy, aby sme s tým zápasom niečo urobili. Hlavne po druhom góle Ukrajincov sme sa už na nič nezmohli. Škoda, že sme ten stav 1:0 neudržali trošku dlhšie, lebo potom už náš výkon išiel rapídne dole. Bol to teda zápas dvoch diametrálne odlišných polčasov. Ako však postupne ubiehal čas, tak Ukrajinci boli čoraz viac nebezpečnejší," zhodnotil pre Nový Čas Kožlej, ktorý však napriek všetkému verí, že Slováci na tohtoročnom Eure postup nakoniec vybojujú.

O všetkom rozhodne posledný skupinový zápas s Rumunskom. Bývalý kanonier očakáva masívne zlepšenie v ofenzíve, pričom zabrať podľa neho musí jeden konkrétny hráč. "Skupina je veľmi zamotaná, čiže to pre nás bude ťažké. Musíme uhrať dobrý výsledok s Rumunskom. Verím, že naši to zvládnu a že ten bodík na postup vybojujú. Musíme sa však jednoznačne zlepšiť v útočnej fáze. Čakám viac od Roba Boženíka. On je dobrý hráč, veľa toho nabehá, ale bohužiaľ mu to tam nepadá. Chýbajú nám proste góly útočníkov a on musí ukázať viac," dodal Kožlej.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Ukrajina
 

Taliansky tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner Calzona napriek prehre neskrýval spokojnosť: Mužstvu nemôžem nič vyčítať Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk