Slovenskí futbalisti reagujú na prehru s Ukrajinou: Je to veľká škoda, tvrdí sklamaný kapitán

Slovenskí futbalisti vo svojom druhom vystúpení na EURO 2024 podľahli Ukrajine 1:2. Nenadviazali tak na úspešný vstup do turnaja proti ...
  • Zdroj: mk

Slovenskí futbalisti vo svojom druhom vystúpení na EURO 2024 podľahli Ukrajine 1:2. Nenadviazali tak na úspešný vstup do turnaja proti belgickému favoritovi. Súper rozhodol o svojej výhre skvelým obratom v druhom polčase. Ako zhodnotili ťažkú prehru naši reprezentanti?

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Ukrajina

Hlasy aktérov /zdroj: TV Markíza/

Martin Dúbravka, brankár SR: „Je to frustrujúce, keďže prvých 35 minút sme mali kontrolu nad hrou. Vytvorili sme si dobré príležitosti, žiaľ, dali sme iba jeden gól. Po prestávke to bol iný obraz, súper viac zatlačil, stál vyššie v niektorých situáciách. Išli si za tým, strelili vyrovnávajúci gól, a to im dalo veľa síl. Bolo to pre nás náročné zachytiť priebeh zápasu."

Milan Škriniar, kapitán SR: „Prvý polčas bol z našej strany lepší, ako ten druhý. Myslím si, že je to veľká škoda, v druhom polčase sme neboli aktívni, ako sme si hovorili v šatni. Povedali sme, že musíme dostávať súpera pod tlak a kontrolovať zápas, no vôbec to tam nebolo. Nechať si ujsť takúto šancu je škoda, ale musíme dať hlavy hore. Musíme si povedať veci, ktoré neboli dobré a zlepšiť hlavne druhý polčas."

Ivan Schranz, autor gólu SR: „Dobre sme začali, ale postupom času sme strácali pôdu pod nohami. Nechávali sme Ukrajincom viac priestoru na to, aby mohli podnikať svoje rýchle kontry. Je to škoda, potom sme dostali góly a dnes sme to nezvládli. Je to za nami, ukázali sme dobré momenty a ideme si do tretieho zápasu po postup."

Adam Obert, obranca Slovenska: „Myslím si, že sme nastúpili veľmi dobre v prvom polčase. V druhom sa to celé obrátilo, Ukrajinci prebrali hru a začali byť aktívnejší ako my. Keď strelili gól, nabudilo ich to a potom sa bolo už náročné vrátiť do hry. Tréner nám hovoril, aby sme boli kompaktní e neprešli cez nás prienikové prihrávky. Práve tie prešli pred druhým gólom."

Radosť ukrajinských futbalistov po góle.
Slováci neudržali s Ukrajinou vedenie a o postup musia zabojovať proti Rumunom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk