Slováci neudržali s Ukrajinou vedenie a o postup musia zabojovať proti Rumunom

Slovenskí futbalisti budú musieť o postup do osemfinále ME bojovať do posledného zápasu. V druhom súboji skupiny E v Merkur Spiel-Arene ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí futbalisti budú musieť o postup do osemfinále ME bojovať do posledného zápasu. V druhom súboji skupiny E v Merkur Spiel-Arene v Düsseldorfe totiž prehrali s Ukrajinou 1:2. Po dvoch súbojoch tak majú na konte 3 body a o postup musia ešte zabojovať v zápase s Rumunskom. Posledný zápas v skupine čaká Slovákov v stredu proti Rumunsku.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Ukrajina

Slováci sa od úvodu pustili do súpera, vytvárali si šance. Súperovi sme nedávali príležitosti. Už v 10. min po Hanckovom centri si loptu zrazili Ukrajinci, tá sa potom dostala k Schranzovi, ten ale presne netrafil.

O osem minút neskôr sme sa dočkali. Schranz dostal z ľavej strany loptu a hlavičkou od zeme otvoril skóre - 1:0.

Radosť futbalistov Ukrajiny po góle proti Slovensku na EURO 2024
ONLINE Tvrdá rana pre Slovákov! Ukrajina otočila skóre Zobraziť článok

Po góle sme sa akoby trochu upokojili a Ukrajinci postupne začali preberať zápas a po rýchlych brejkoch si vytvárali šance. Príležitosť na vyrovnanie mal Mudryk i Zinčenko, ale Dúbravka vytiahol niekoľko skvelých zákrokov.

V druhom polčase pokračovali Ukrajinci v tlaku. V 54. min náš super predviedol ďalšiu rýchlu akciu, Slováci prepadli v útoku. Šaparenko zostal stáť na bielom bode, dostal loptu a pohotovo zakončil - 1:1.

Rozhodca Bastian Dankert je civilným povolaním športový vedec.
Dobrá správa pre Slovákov: Miláčik fanúšikov povedie aj v druhom zápase VAR Zobraziť článok

Ukrajinci po góle dostali krídal a naďalej mali prevahu a vytvárali si šance. V 80. min prišiel po pravej strane opäť rýchly brejk, Škriniar nestíhal Jaremčukovi a Ukrajina sa ujala vedenia.

SLOVENSKO - UKRAJINA 1:2 (1:0)

Góly: 17. Schranz - 54. Šaparenko, 80. Jaremčuk. ŽK: 84. Jaremčuk. Rozhodovali: Oliver - Burt, Cook (všetci Anglicko).

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko (67. Obert) - Kucka, Lobotka, Duda (60. Bénes) - Schranz (86. Sauer), Boženík (60. Strelec), Haraslín (67. Suslov).

Ukrajina: Trubin - Tymčyk, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko - Šaparenko (90.+2 Talovjerov), Bražko (85. Sydorčuk), Sudakov - Jarmolenko (67. Zubkov), Dovbyk (67. Jaremčuk), Mudryk (85. Malinovskij).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk