Obrovský prešľap nemeckej televízie: Ako TOTO mohli ukázať?

Katastrofálny trapas nemeckej televízie, po ktorom zostali fanúšikovia poriadne pobúrení! Moderátor sa síce ospravedlnil, napriek tomu ...
  • Zdroj: Magenta TV

Katastrofálny trapas nemeckej televízie, po ktorom zostali fanúšikovia poriadne pobúrení! Moderátor sa síce ospravedlnil, napriek tomu zostala horká pachuť...

FOTOGALÉRIA: Nemecká televízia faux pas

Obrovské faux pas sa podarilo nemeckej platforme Magenta TV, keď v štúdiu pred zápasom EURO 2024 medzi Tureckom a Gruzínskom ukázala na obrazovke mapu Ukrajiny bez Krymu. Počas diskusie moderátora Johannesa B. Kernera s niekdajším nemeckým reprezentantom Michaelom Ballackom sa objavila mapa so zvýraznenými krajinami, ktoré hrajú na európskom šampionáte. Pozorní diváci si však všimli, že Ukrajina nemá vyznačené celé svoje územie.

Tomáš Suslov v najcennejšom drese.
Otec Suslova pochádza z Ukrajiny: Ako vidí šance Slovákov? Zobraziť článok

Inkriminovanú mapu, na ktorej je Ukrajina znázornená bez Krymu, nájdete v našej galérii TU

Krym je od roku 2014 neoprávnene anektovaný Ruskom, ktoré navyše od februára 2022 vedie agresívnu vojenskú inváziu na Ukrajine a zabralo aj ďalšie územia. Pobúrení fanúšikovia začali na sociálnych sieťach zdieľať snímky kontroverznej mapy zverejnenej nemeckou televíziou, ktorej prešľap spôsobil skutočne veľký rozruch.

Po skončení zápasu sa moderátor Johannes B.Kerner za toto fiasko ospravedlnil. "Krátky oznam, ktorý je pre nás veľmi dôležitý. Pred zápasom sme urobili vážnu chybu, keď sme zobrazili nesprávnu grafiku Európy, na ktorej Krym nebol označený ako súčasť Ukrajiny. Ide o nedopatrenie, za ktoré sa úprimne ospravedlňujeme."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk