Otec Suslova pochádza z Ukrajiny: Ako vidí šance Slovákov?

Náš dnešný zápas proti Ukrajine bude nielenže mimoriadne dôležitý z postupového hľadiska, ale bude zároveň veľmi špeciálny pre rodinu ...

Náš dnešný zápas proti Ukrajine bude nielenže mimoriadne dôležitý z postupového hľadiska, ale bude zároveň veľmi špeciálny pre rodinu Tomáša Suslova (22). Jeho otec Sergej (52) totiž pochádza z krajiny našich východných susedov.

Fotogaléria

 Na to však slovenský krídelník brať ohľad nebude, práve naopak, urobí všetko pre to, aby sme si zlepšili postavenie v skupine a priblížili sa k postupu. A komu bude fandiť Sergej Suslov?

Na stránke UEFA uviedli, že pre mladého Slováka bude dnešný duel testom lojality, keďže jeho otec pochádza z Ukrajiny. „Áno, môj otec je odtiaľ a bude to pre mňa špeciálny zápas. Ja som však Slovák. Budem bojovať za Slovensko a urobím všetko pre to, aby sme toto stretnutie zvládli,“ povedal Tomáš s tým, že očakáva možno ešte ťažší zápas ako proti Belgicku, keďže naši susedia po hladkej prehre s Rumunskom proste musia zabrať, ak chcú reálne pomýšľať na postup zo skupiny.

Pôvod nezaprie

Jeho otec Sergej pre Šport24.sk prezradil, že nielen pre syna, ale aj preňho to bude špecifický zápas. „Nehanbím sa za to a som hrdý, odkiaľ pochádzam. Na Ukrajine som býval do veku 19 rokov. Pre mňa je však určite domovom Slovensko. Od detstva to bola pre mňa vysnívaná krajina. Mama je Slovenka, takže preto som tu aj ja. Žijem tu už 33 rokov, mám slovenské občianstvo aj národnosť,“ prezradil.

Pôvod podľa vlastných slov nezaprie, ale cíti sa hrdým Slovákom. Aj preto je jednoznačné, komu bude dnes drukovať. „Jednoznačne Slovensku. Fandím síce aj Ukrajine, ale Slovensko je jednoducho môj domov, rodina, a preto je táto voľba jasná,“ konštatoval.

Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk