Calzona nevylúčil zmeny v zostave, Duda: Bude to pre nás ako finále!

Slovenskí futbalisti idú do druhého zápasu na ME v Nemecku s pokorou. Do šampionátu vstúpili v pondelok senzačným víťazstvom 1:0 nad ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí futbalisti idú do druhého zápasu na ME v Nemecku s pokorou. Do šampionátu vstúpili v pondelok senzačným víťazstvom 1:0 nad favoritom z Belgicka a už v piatok môžu spečatiť postup zo skupiny. Na to potrebuje tím trénera Francesca Calzonu bodovať naplno proti Ukrajine.

"Myslím si, že Ukrajina má jasnú víziu a identitu. Hrajú už nejaký čas pod novým trénerom, my máme náš štýl hry bez ohľadu na to, proti komu sa postavíme. Aj my máme svoju identitu a určite sa budeme snažiť pokračovať v nastavenom trende," povedal Calzona. Jeho tím sa v pondelok postaral o štatisticky najväčšie prekvapenie v histórii ME, keďže zdolal o 45 miest vyššie postavený tím v rebríčku FIFA. Slováci navyše ukončili belgickú nezdolanosť pod trénerom Domenicom Tedescom. Podobná výzva ich čaká proti Ukrajine, ktorá neprehrala dva zápasy za sebou od novembra 2020.

FOTOGALÉRIA: Belgicko - Slovensko

"Bude to pre nich ako finále, rovnako ako pre nás. Pre mňa ja každý zápas na šampionáte finále. Je náročné povedať, ako to dopadne, pretože futbal je nepredvídateľný, my urobíme všetko pre to, aby sme ten duel zvládli," povedal Duda.

Calzona nevylúčil napriek víťazstvu nad Belgickom ani zmenu v zostave: "Počkáme si na dnešný tréning, chcem vidieť, či sú všetci v poriadku, či sa zotavili. Ja verím aj tým, ktorí nenastúpili v prvom stretnutí."

Taktiku meniť nebude napriek tomu, že sa Ukrajinci už na pressujúcom súperovi popálili. "Myslím si, že v týchto dňoch už nie je veľa tajomstiev vo svete futbalu. Belgicko tiež hralo vysoký pressing a poznali našu hru. Čakám ďalší náročný, ale vzrušujúci zápas. Musíme si zachovať chladnú hlavu a stáť nohami na zemi," doplnil Calzona.

Výkop piatkového zápasu je na programe o 15.00 h v Düsseldorfe. Pôsobenie v skupine uzavrú Slováci v stredu o 18.00 h proti Rumunom vo Frankfurte.

Na snímke ukrajinský reprezentant Mychajlo Mudryk a ruská modelka Violetta.
Ukrajinská hviezda pobúrila pred zápasom so Slovenskom celý národ: Milostný odkaz do Moskvy! Zobraziť článok

Luka Modrič zatiaľ na EURO za svojimi výkonmi zaostáva.
Frustrovaný Modrič: Keď dostal otázku, mávol rukou a z mixzóny ušiel Zobraziť článok

Fanúšikovia Albánsko a Chorvátska počas zápasu skandovali hanebné pokriky na Srbov.
Hrozí obrovský škandál na EURO? Srbi pohrozili, že odstúpia zo šampionátu Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk