Calzona nevylúčil zmeny v zostave, Duda: Bude to pre nás ako finále!

Slovenskí futbalisti idú do druhého zápasu na ME v Nemecku s pokorou. Do šampionátu vstúpili v pondelok senzačným víťazstvom 1:0 nad ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí futbalisti idú do druhého zápasu na ME v Nemecku s pokorou. Do šampionátu vstúpili v pondelok senzačným víťazstvom 1:0 nad favoritom z Belgicka a už v piatok môžu spečatiť postup zo skupiny. Na to potrebuje tím trénera Francesca Calzonu bodovať naplno proti Ukrajine.

FOTOGALÉRIA: Tréning Slovákov v Mainzi

Už dva dni pred stretnutím hovoril stredopoliar Stanislav Lobotka o tom, ako sa "sokoli" nevedia dočkať prvého zápasu. Odniesol si z neho cenu pre najlepšieho hráča a v strede poľa dobre spolupracoval s Ondrejom Dudom. "Cítim sa dobre, myslím si, že všetci ostatní to majú rovnako. Chceme menej trénovať a viac hrať, čím viac zápasov, tým lepšie. Ideme do toho s pokorou, netreba myslieť na to, že tam chceme byť, ale, samozrejme, chceme postúpiť," uviedol Duda na štvrtkovej tlačovej konferencii. Zároveň však odmietol strhávať pozornosť na seba či spoluhráčov zo stredu poľa.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

"Tá naša hra sa, samozrejme, odvíja od toho, čo robia obrancovia, ale aj od našich útočníkov a krídelníkov. O nás troch je zbytočné hovoriť zvlášť, keďže sme v tom prvom zápase mohli vidieť, že to mužstvo bolo uzamknuté a hralo ako jeden celok," zhodnotil 29-ročný hráč Verony.

Pokoru, pracovitosť a zomknutosť tímu potvrdil aj tréner Calzona: "Myslím si, že naša najväčšia prednosť je pokora, vždy zo seba musíme dať 110 percent, pretože sme malá krajina a chcem potešiť našich ľudí. Samozrejme, sme aj nesmierne šťastní, že vidíme také obrovské zástupy slovenských fanúšikov a že sme ich videli aj na zápase proti Belgicku," povedal tréner.

V prípade víťazstva dosiahne pod jeho vedením Slovensko premiérovo dve výhry na veľkom turnaji. Zároveň by to bol najväčší počet bodov pre Slovákov na MS či ME. Doterajším maximom sú štyri z majstrovstiev sveta 2010 i majstrovstiev Európy 2016. V opačnej situácii je Ukrajina, ktorá nečakane prehrala prvý zápas s Rumunskom 0:3 a proti Slovákom hrá v podstate o všetko. Balkánci hrali vysoký pressing, podobne ako Slovensko, a Ukrajincom komplikovali kombinácie v strede poľa.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk