Nebude to len o Saganovi: Na Okolo Slovenska spôsobí ošiaľ ďalšia veľká hviezda!

Fanúšikovia cyklistiky sa majú na čo tešiť! Na tohtoročnom, v poradí už 68. ročníku Okolo Slovenska, sa predstavia nie jeden, ale hneď ...

Fanúšikovia cyklistiky sa majú na čo tešiť! Na tohtoročnom, v poradí už 68. ročníku Okolo Slovenska, sa predstavia nie jeden, ale hneď dvaja viacnásobní majstri sveta.

Fotogaléria

Tohtoročné preteky odštartujú 26. júna tímovou časovkou v Dunajskej Strede a vyvrcholia 30. júna vo Vysokých Tatrách. Na trase dlhej 710,5 kilometrov čaká na pretekárov 19 horských a osem rýchlostných prémií. Trojdňový sviatok cyklistiky prinesie do slovenských miest a dedín nezabudnuteľné zážitky.

V štartovom poli sa objavia aj ďalšie zvučné mená. Tím Cofidis privedie na preteky svojho lídra Rubena Fernandeza, Jayco AlUla vsadí na Calluma Scotsona, ktorý sa tento rok umiestnil na 13. mieste v celkovom poradí Critérium du Dauphiné. Zaujímavou postavou bude aj Talian Jakub Mareczko z tímu Corratec Vini Fantini, ktorý má na konte dve víťazstvá a sedem pódiových umiestnení v prestížnych pretekoch tejto sezóny.

Organizátori sa rozhodli presunúť preteky zo septembra na koniec júna, aby sa vyhli kolízii s olympijskými hrami v Paríži. Aj keď sa prekrývajú s Tour de France, vnímajú to ako príležitosť zvýšiť sledovanosť doma i vo svete. Preteky síce tento rok neodvysiela Eurosport, ale priame prenosy bude možné sledovať na RTVS.

Fanúšikovia cyklistiky sa teda môžu tešiť na výnimočné preteky s množstvom napätia, skvelých výkonov a nezabudnuteľných momentov. Všetko nasvedčuje tomu, že 68. ročník Okolo Slovenska bude opäť veľkolepým podujatím, ktoré prinesie radosť milovníkom tohto krásneho športu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk