Nebude to len o Saganovi: Na Okolo Slovenska spôsobí ošiaľ ďalšia veľká hviezda!

Fanúšikovia cyklistiky sa majú na čo tešiť! Na tohtoročnom, v poradí už 68. ročníku Okolo Slovenska, sa predstavia nie jeden, ale hneď ...

Fanúšikovia cyklistiky sa majú na čo tešiť! Na tohtoročnom, v poradí už 68. ročníku Okolo Slovenska, sa predstavia nie jeden, ale hneď dvaja viacnásobní majstri sveta.

Fotogaléria

Fenomenálny slovenský šampión Peter Sagan a jeho francúzsky kolega Julian Alaphilippe prinesú na slovenské cesty spolu až päť dúhových dresov svetových šampiónov.

Alaphilippe, ktorý obliekal dúhový dres v rokoch 2020 a 2021, potvrdil svoju účasť na pretekoch v špeciálnom videopozdrave pre fanúšikov spod Tatier: "Som šťastný, že môžem oznámiť, že sa vrátim na Okolo Slovenska. Na moju poslednú účasť mám veľmi dobré spomienky a teším sa na vás," povedal Alaphilippe, ktorý v roku 2018 triumfoval na našom prestížnom podujatí. Tento rok by mal opäť patriť k najväčším favoritom na víťazstvo, pričom jeho tím Quick-Step prichádza so silnou zostavou vrátane víťaza z roku 2022 Josefa Černého a slovenského talentu Martina Svrčka.

Trojnásobný majster sveta Sagan sa tento rok lúči so svojou bohatou kariérou. Hoci nepatrí medzi hlavných favoritov, jeho prítomnosť na štarte priláka davy pobláznených fanúšikov. "Peťo sám povedal, že aj keď sa postupne pripravuje, neočakáva víťazstvo a príde sa hlavne rozlúčiť so slovenskými fanúšikmi. Veríme, že budú veľké davy," uviedol riaditeľ pretekov Peter Privara.

Okrem Sagan a Svrčka sa na štarte objaví až 15 slovenských pretekárov vrátane Matúša Štočka a Lukáša Kubiša, ktorý bude jediným zástupcom slovenskej cyklistiky na nadchádzajúcich OH v Paríži.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk