Strach o Štefana Svitka: Skúsený pretekár skončil na nemocničnom lôžku!

Spravil pár sált a bolo vymaľované. Skúsený pretekár Štefan Svitko (41) má za sebou ďalší drsný pád, ktorý ho priviedol priamo na nemocničné ...

Spravil pár sált a bolo vymaľované. Skúsený pretekár Štefan Svitko (41) má za sebou ďalší drsný pád, ktorý ho priviedol priamo na nemocničné lôžko.

Fotogaléria

Incident sa odohral v pondelok počas tréningu, keď Svitko narazil na kamienok ukrytý v tráve. Výsledok bol katastrofálny – niekoľko sált vo vzduchu a tvrdý dopad, ktorý si vyžiadal okamžitú lekársku pomoc.

"V pondelok som mal po krátkej dobe ďalší fajný pád. Trafil som kamienok v tráve a urobil som pár sált. Našťastie si to odniesla len zlomená kľúčna kosť a pomliaždené pľúca. V piatok mi povedia, či ma budú operovať ešte v ten deň alebo až v pondelok ráno," prihovoril sa ustráchaným fanúšikom Svitko na sociálnych sieťach po niekoľkých dňoch, ktoré strávil na lôžku v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku.

Pretekár známy svojou odolnosťou a bojovnosťou si tak vôbec nevydýchne, nakoľko tvrdý pád zažil tento rok aj koncom februára počas tréningu v Taliansku, kedy skončil so zafixovaným krkom taktiež v nemocnici.

Fanúšikovia a kolegovia z motoristického sveta okamžite vyjadrili svoju podporu a želania skorého uzdravenia. Svitkova odvaha a vytrvalosť sú totižto legendárne, a aj tentoraz dokazuje, že ho nič len tak nezlomí.

Nie nadarmo si rodák zo Zaškova vyslúžil prezývku Dakarská legenda. Na legendárnom púštnom dobrodružstve sa predstavil už 15 krát a svoj ďalší štart plánuje aj v roku 2025.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk