Nakukli sme do kabíny Slovákov v Mainzi: Všetko má svoje miesto a poriadok

Slovenskí futbalisti si svoj kemp rozložili v Mainzi. Tam sa pripravujú na svoje zápasy v skupine E majstrovstiev Európy. Prvý duel s ...
  • Zdroj: Matej Kalina

Slovenskí futbalisti si svoj kemp rozložili v Mainzi. Tam sa pripravujú na svoje zápasy v skupine E majstrovstiev Európy. Prvý duel s Belgickom (vyhrali ho senzačne 1:0) už majú za sebou, ďalšie dva (proti Ukrajine a Rumunsku) ich ešte iba čakajú.

FOTOGALÉRIA: Kabína Slovákov

My sme nakukli do ich kabíny v Mainzi. Na miesta, kam sa bežný smrteľník a ani média často nedostanú. Slovenská kabína v Mainzi je v bielo-červených farbách. Dominuje biela.

Už na chodbe pred ňou sú rozvešané fotografie slovenských futbalistov s najväčšími emóciami. Šatňa je rozdelená na dve približne rovnaké miestnosti a v tretej miestnosti cez chodbu je realizačný tím.

Predtým, ako do nej nabehnú nabudení futbalisti, tak sa musí urobiť v nej kus roboty. Kustódi prichádzajú na tréning hodinu a pol pred tréningom, aby vybalili niekoľko debien s tréningovými pomôckami aj oblečením, ktoré putovali di Mainzu do z Bratislavy. "Ráta sa to na tony od dresov až po playstation," opísal kustód reprezentácie Marek Košáň.


Košáň spolu s kolegom Mrekom Besedom postupne nachystajú hráčom dresy, uteráky aj testery. "Nemám rád ponožky. Je ich veľa druhov, každý má vlastné a je s tým veľa práce," pousmial sa Košáň. Z nevybavenej šatne sa za pár desiatok minút stane plne pripravená miestnosť pred tréningom účastníka Majstrovstiev Európy.

V akcii na ME bola revolučná technológia, ktorá spasila Slovákov.
V zápase Slovenska sa prepisovala história svetového futbalu: Niečo také sa ešte nikdy nestalo! Zobraziť článok

Z tréningu odchádzajú kustódi približne po 45 minútach od skončenia tréningu. Práca kustódov nekončí a k pracovnej náplni patrí aj kupovanie šampónov pre slovenských hráčov. Kašáň vychádza s hráčmi veľmi dobre, ale má smerom k nim jednu výčitku: "Čo mi najviac prekáža je, že vracajú neprevrátené veci."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk