Tréner Calzona všetkých prekvapil: Spieval slovenskú hymnu! Čo ho po zápase najviac dostalo?

Duel proti Belgicku okrem hráčov či fanúšikov naplno prežíval aj tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona (55). Nešlo mu pritom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Duel proti Belgicku okrem hráčov či fanúšikov naplno prežíval aj tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona (55). Nešlo mu pritom iba o odvedenie čo najlepšej práce, no azda každého priaznivca zaskočil už pred úvodným výkopom. Oduševnene si zaspieval slovenskú hymnu!

FOTOGALÉRIA: Calzona všetkých prekvapil: Spieval slovenskú hymnu!

Siahli na dno svojich síl

Calzona počas zápasu gestikuloval, prežíval každý čo i len trochu výraznejší moment. Keď sa mu nepáčilo rozhodnutie rozhodcov, išiel si to tvárou v tvár vydiskutovať so štvrtým arbitrom. Keď sa mu nepozdávalo riešenie niektorého zo slovenských hráčov, dal to svojimi gestami jasne najavo.

„Museli sme si siahnuť na dno svojich síl, no bez toho, aby sme sa zľakli súpera. Chlapci si za to, ako makajú, zaslúžia takýto úspech. Je to dôležité víťazstvo pre nich, ale aj pre mňa osobne. Venujem ho Slovákom, ktorí nám fandili od prvej minúty,“ hovoril šťastný Calzona po zápase.

Hymna je ťažká, ale má hlbší zmysel

Našich reprezentantov sa snažil pripraviť nielen po fyzickej a taktickej stránke, ale aj po tej psychickej. „Povedal som chalanom, že musíme mať mentalitu nastavenú tak, že sa dokážeme rovnať s najlepšími,“ vysvetľoval taliansky tréner, ktorého pred zápasom snímali kamery a zachytili, ako spieva slovenskú hymnu.

„Snažím sa ju naučiť, hoci musím povedať, že je ťažká. Keď však človek chce, všetko sa dá. Slovenská hymna sa mi páči a ja chcem byť súčasťou toho momentu. Viete, hymna má hlbší zmysel, cítite počas nej správnu emóciu, ktorú majú fanúšikovia,“ hovoril emotívne Calzona, ktorého zrak smeroval na tribúny aj po záverečnom hvizde:

„Človek sa v tom momente pozrie na všetkých fanúšikov. Po skončení zápasu som si povedal: Taká malá krajina a toľko ľudí nás prišlo podporiť. Vidieť všetky tie ženy, deti a mužov usmievať sa, vidieť, akí sú šťastní. Myslím, že to bolo nečakané víťazstvo aj pre nich. Rozcítilo ma to.“

Lois Openda (Belgicko) a Martin Dúbravka (Slovensko)
Belgičania po prehre so Slovákmi zúria: Škandál a krádež! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk