Belgičania po prehre so Slovákmi zúria: Škandál a krádež!

Belgičania po senzačnej prehre so Slovenskom v úvodnom vystúpení na EURO 2024 poriadne zúria. Hovoria o škandále a krádeži!
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Belgičania po senzačnej prehre so Slovenskom v úvodnom vystúpení na EURO 2024 poriadne zúria. Hovoria o škandále a krádeži!

FOTOGALÉRIA: Belgicko - Slovensko

Obrovskou senzáciou skončilo úvodné vystúpenie slovenských futbalových reprezentantov na EURO 2024. Zverenci trénera Francesca Calzonu dokázali dokonale zaskočiť favorizované Belgicko a po góle Ivana Schranza vyhrali 1:0. Slovákov zachránil nielen skvelý brankár Martin Dúbravka, ktorý pochytal niekoľko vyložených šancí, ale aj technológie.

Dvakrát sa z gólu radoval hviezdny belgický kanonier Romelu Lukaku, no dvakrát bol jeho zásah dodatočne zrušený. V 56. minúte ukázal VAR, že Lukaku stál pri zakončení v ofsajdovej pozícii. Belgičania sa radovali predčasne aj v 86. minúte, keď čip v lopte potvrdil, že prihrávajúci Lois Openda zahral rukou.

Stanislav Lobotka (Slovensko) a Kevin de Bruyne (Belgicko)
Lobotka to už nevydržal: Jasný odkaz kritikom Calzonu! Zobraziť článok

Belgičania boli po nečakanej bodovej strate poriadne frustrovaní. "Nechcem použiť slovo škandalózne, ale toto nie je pekné. Počas akcie som nemal pocit, že som trafil loptu. Keď som sa však pozrel na zábery na videu, videl som, že tam bol kontakt. Určite to však nebola dobrovoľná hra rukou, tlačil ma aj obranca. V konečnom dôsledku však rozhoduje rozhodca. A to nemôžem zmeniť," cituje Opendu portál hln.be.

Anglický novinár Henry Winter, ktorý v minulosti pracoval aj pre The Times, hovoril dokonca o krádeži. "Strašné rozhodnutie! Openda mal počas šprintu ruku v prirodzenej polohe, zozadu bol tlačený hráčom a robil len všetko preto, aby udržal rovnováhu. Belgicko bolo okradnuté! Tieto súdne rozhodnutia nám berú góly aj radosť z futbalu. Tieto zápasy sa vlastne rozhodujú dvakrát," písal na sociálnej sieti X.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk