Legendy slovenského futbalu sa zhodujú: Fantastický výkon, ale...

Slovenskí futbalisti v pondelok podvečer potešili celú krajinu, keď v úvodnom zápase majstrovstiev Európy 2024 zdolali favorizované Belgicko ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenskí futbalisti v pondelok podvečer potešili celú krajinu, keď v úvodnom zápase majstrovstiev Európy 2024 zdolali favorizované Belgicko 1:0. Obrovské prekvapenie si nenechali ujsť ani bývalé opory reprezentácie Vladimír Kinder (55) a Szilárd Németh (46). Ako sa pozerajú na predstavenie svojich nasledovníkov?

FOTOGALÉRIA: Belgicko - Slovensko

„Chlapcom gratulujem. Zvládli to výborne. V prvom polčase bolo výnimkou prvých päť minút, kedy mali Belgičania aj obrovskú šancu. Následne sa to podľa mňa vyrovnalo a ujali sme sa vedenia. Bolo jasné, že v druhom polčase to favorit bude chcieť otočiť, preto skôr zavážila naša bojovnosť. Samozrejme, nechýbal nám ani kúsok šťastia. Za tú oduševnenosť sme si to ale zaslúžili," rozrozprával sa druhý menovaný v rozhovore pre Nový Čas.

Bývalý hráč Middlesbrough si myslí, že tieto tri body nám pomohli smerom k postupu zo skupiny, no stále sa ešte môže veľa vecí zmeniť. Argumentuje pritom najmä nečakaným víťazstvom Rumunska nad Ukrajinou 3:0.

Slovenskí futbalisti sa tešia po strelení úvodného gólu v zápase E-skupiny Belgicko - Slovensko na ME vo futbale vo Frankfurte
Výsledok, ktorý obletí svet! Slovenskí futbalisti na úvod ME zdolali obrovského favorita Zobraziť článok

„Ukrajinci urobia všetko, aby odčinili svoje zaváhanie," prezradil Németh ďalej a v rovnakom duchu ho doplnil aj Kinder: „Žiadne mužstvo nemôžeme podceniť. Rozhodne to nebude jednoduché. Výhra nad Belgickom je však úžasná a v podstate nám stačí už iba jeden triumf."

Prvý Slovák v anglickej najvyššej súťaži zároveň priznal, že od „červených diablov"  čakal trochu viac, ale vôbec tým nechce degradovať výkon „sokolov". „Za dnešok si chlapci zaslúžia absolutórium. Belgičanov umne držali na odstup. Tie dva góly padli po porušení pravidiel, takže naši si to zaslúžili," ohodnotil stručne a výstižne.

Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Dúbravka (vľavo) a kapitán Milan Škriniar v zápase E-skupiny Belgicko - Slovensko na ME vo futbale vo Frankfurte
Obrovská radosť Slovákov po heroickom výkone: Je to jeden zo životných gólov, priznal Schranz Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk