Spoluhráč z Montrealu o Slafkovskom: Určite klame!

Obranca Montrealu Canadiens Mike Matheson hovoril o slovenskom spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskom a zo žartu ho obvinil z klamstva.
  • Zdroj: Getty Images

Obranca Montrealu Canadiens Mike Matheson hovoril o slovenskom spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskom a zo žartu ho obvinil z klamstva.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Slovenský útočník Juraj Slafkovský má za sebou dve sezóny v zámorskej NHL. Nováčikovský ročník mu na polovicu skrátilo zranenie kolena. V minulej sezóne ale naplno zažiaril, obzvlášť sa mu začalo dariť po presunutí do prvého útoku. Sezónu ukončil s dvadsiatimi gólmi a 50 bodmi v 82 zápasoch základnej časti.

O neľahkých začiatkoch, obrovských očakávaniach a enormnom tlaku, ktorému musí draftová jednotka z roku 2022 v Montreale čeliť, hovoril jeho spoluhráč - kanadský obranca Mike Matheson v relácii La Poche Bleue. Prezradil aj, ako sa mu snažili v ťažkých začiatkoch skúsenejší hráči v kabíne pomôcť.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Slafkovský to povedal narovinu: TAKTO skončia naši futbalisti na Eure! Zobraziť článok

"Minulý rok ľudia hovorili, že skončil v 18! Pre nás chlapcov, ktorí sme už v lige dlhšie, naozaj sme mu chceli veľmi pomôcť, tak veľmi ako sme len mohli, pretože sme videli, aký dobrý môže v tejto lige byť. Nechceli sme, aby si myslel, že v 19 rokoch musí hrať na extrémne vysokej úrovni," hovoril Matheson v diskusii s Maximom Lapierreom and Guillaumeom Latendresseom.

Napriek tomu, že Juraj Slafkovský má len 20 rokov, v zámorí ohromuje svojou robustnou postavou. Výrazne zlepšil svoju fyzickú hru, rozdáva hity, skvele si dokáže pokryť puk a vytvoriť priestor a príležitosti sebe aj spoluhráčom. V súvislosti s jeho ohromujúcou postavou si Matheson zavtipkoval na účet Slafkovského. "Je ako 34-ročný, určite klame vo svojom pase."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk