Hamšíkov odkaz pred Belgickom: Pripúšťam senzáciu! Ako bude vyzerať zostava Slovákov?

Nadšenie a odhodlanie slovenského tímu pred úvodným zápasom na ME v Nemecku dávajú zabudnúť na jeho postaveniu na turnaji aj v skupine.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Nadšenie a odhodlanie slovenského tímu pred úvodným zápasom na ME v Nemecku dávajú zabudnúť na jeho postaveniu na turnaji aj v skupine.

Slováci môžu Belgicko len prekvapiť a pripomínajú svoje kvalitné kvalifikačné vystúpenia proti Portugalsku, od ich súpera sa naopak očakávajú tri body. Zápas E-skupiny vo Frankfurte je na programe v pondelok od 18.00 h.

FOTOGALÉRIA: Tréning Slovákov v Mainzi

Doposiaľ najsenzačnejší výsledok na veľkom turnaji dosiahlo Slovensko na MS 2010, keď zdolalo v základnej fáze Taliansko 3:2 a na jeho úkor postúpilo do osemfinále. Kapitán tímu bol vtedy Marek Hamšík, ktorý je na prebiehajúcich ME v pozícii manažéra tímu a asistenta trénera. "Viem si predstaviť, že to skončí senzačne. Chalani trénujú kvalitne vo vysokej intenzite a sú dobre nastavení," povedal Hamšík na sobotnej tlačovej konferencii.

Nereálne nevidí ani prípadný postup do osemfinále, čo by bolo pre Slovákov vyrovnanie maxima na kontinentálnom šampionáte z roku 2016. "Toto mužstvo určite má potenciál postúpiť zo skupiny, je to náš cieľ. V hlave však teraz máme jediný zápas," dodal Hamšík.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

V spojitosti s Belgickom sa hovorí o možných absenciách v dôsledku zranení a nedostatočnej formy niektorých hráčov. Na sobotnej tlačovej konferencii tím navyše požiadal médiá, aby nekládli otázky ohľadom kondície. Pred pondelkovým zápasom sa hovorí o možnej absencii obrancov Axela Witsela, Jana Vertonghena i Arthura Theateho. "Neobávam sa toho, že sú tu nejaké absencie. Všetci, ktorí budú hrať, sú pripravení, je tu dostatok kvality," povedal v sobotu obranca Timothy Castagne podľa agentúry Reuters.

Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka zas pripomenul, že Belgičania majú kvalitných hráčov aj na lavičke. "Ja osobne nevnímam ich zranenia, keď sa Belgicku zraní aj šesť hráčov, majú pripravených ďalších šesť," povedal Lobotka. V kvalifikácii bol jeden z dvoch hráčov, ktorí dokázali streliť gól suverénnemu Portugalsku.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk