Bajramiho gól nakopol Talianov, Tréner Chorvátska sa ospravedlnil fanúšikom

Gól albánskeho futbalistu Nedima Bajramiho z 23. sekundy sobotného duelu B-skupiny ME paradoxne naštartoval obhajcov titulu k obratu.
  • Zdroj: TASR/AP

Gól albánskeho futbalistu Nedima Bajramiho z 23. sekundy sobotného duelu B-skupiny ME paradoxne naštartoval obhajcov titulu k obratu.

FOTOGALÉRIA: Taliansko - Albánsko

Taliani na najrýchlejší gól v histórii finálových turnajov ME dokázali nájsť bleskurýchlu odpoveď vďaka presným zásahom dvojice hráčov milánskeho Interu Alessandrovi Bastonimu a Nicolovi Barellovi a do šampionátu vstúpili "povinným" víťazstvom 2:1.

Albánci mali prevahu v hľadisku Vestfálskeho štadióne v Dortmunde. Veľkokapacitná tribúna "žltá stena" sa odela do červenej farby a fanúšikovia balkánskeho tímu sa už v 23. sekunde radovali, keď po nepodarenom vhadzovaní Federica Dimarca napálil Bajrami loptu do siete a zapísal sa do štatistík ako autor najrýchlejšieho gólu v histórii ME.

Prekonal tak rekordný zápis Rusa Dmitrija Kiričenka, ktorý v roku 2004 skóroval so siete Grécka po 67 sekundách. "Škoda, že sme neudržali vedenie o čosi dlhšie. Nebolo to však ľahké, Taliani demonštrovali svoju obrovskú silu. Som presvedčený, že keby nevyrovnali tak rýchlo po našom góle, trápili by sa viac. Nebudem skrývať, že som sklamaný z výsledku. Desať dní sme sa dôkladne pripravovali na tento zápas, chceli sme vyhrať alebo aspoň remizovať. Žiaľ, taký je futbal," povedal tréner albánskej reprezentácie Sylvinho. Balkánsky tím mohol v závere uchmatnúť bod po šanci striedajúceho Reya Manaja, ktorý však nemal presnú mušku.

Taliani po inkasovanom góle prepli na vyššie obrátky a rýchlo otočili na 2:1. Ešte do prestávky mohli pridať aj ďalšie góly, no v druhom polčase ich aktivita ochabla, čo sa nepáčilo ich trénerovi Lucianovi Spallettimu. "Videli sme v našej hre veľa pozitív. Viaceré šance však zostali nevyužité. Mohli sme súpera doraziť tretím gólom, no zbytočne sme niektoré sľubné akcie zabrzdili a dávali loptu dozadu."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk