Edmonton uštedril Floride neuveriteľný debakel: McDavid vytvoril rekord!

Hokejisti Edmontonu Oilers zostali v hre o zisk Stanleyho pohára. Vo štvrtom finále play off NHL deklasovali Floridu Panthers 8:1 a v ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Edmontonu Oilers zostali v hre o zisk Stanleyho pohára. Vo štvrtom finále play off NHL deklasovali Floridu Panthers 8:1 a v sérii znížili na 1:3 na zápasy.

FOTOGALÉRIA: Edmonton - Florida

Kapitán domácich Connor McDavid sa blysol štyrmi bodmi (1+3), v tohtoročnej vyraďovacej časti dosiahol 32 asistencií a v tejto štatistike prekonal rekord Waynea Gretzkého (31 v sezóne 1987/88).

Florida bude mať ďalšiu možnosť ukončiť finálovú sériu v noci na stredu (2.00 SELČ) na svojom ľade. Hostia mohli v úvode štvrtého finále potrestať vylúčenie Darnella Nurseho, no namiesto toho inkasovali po zakončení Mattiasa Janmarka. O štyri minúty neskôr na neho nadviazal Adam Henrique. Panthers síce v polovici prvej časti znížili po teči Vladimira Tarasenka, no to bolo z ich strany všetko. Dylan Holloway pred prestávkou vrátil Edmontonu dvojgólový náskok. Oilers v ďalších dvoch tretinách pridali ešte päť presných zásahov a razantným spôsobom odmietli konanie majstrovských osláv Floridy.

V drese Edmontonu bodovalo až 15 hráčov. Okrem štvorbodového McDavida mal Holloway bilanciu 2+1, Leon Draisaitl a Zach Hyman dosiahli zhodne po dve asistencie, Janmark dosiahli tiež 2 body (1+1).

Na snímke český komentátor Róbert Záruba.
Aféra v českom hokeji! Uštipačný odkaz Zárubu: Takéto smerácke praktiky... Zobraziť článok

Finále play off NHL

Štvrtý zápas /na 4 víťazstvá/:

Edmonton Oilers - Florida Panthers 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)

Góly: 4. Janmark (C. Brown), 8. Henrique (Janmark, Ekholm), 15. Holloway (Draisaitl, Kulak), 22. McDavid (Hyman, Bouchard), 25. Nurse (McDavid, Hyman), 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 55. Holloway (McDavid, Perry), 57. R. McLeod (Holloway, Foegele) – 12. Tarasenko (Forsling)/stav série: 1:3/

Na snímke Juraj Slafkovský a influencerka Veronika Vobecká.
Kanaďania odhalili pravdu o frajerke Slafkovského: Bláznivá kráska, ktorá je... Zobraziť článok

Nedim Bajrami z Albánska strelil najrýchlejší gól v histórii ME do siete Talianska.
Rekord Rusa je minulosťou: Albánec Bajrami strelil najrýchlejší gól v histórii ME Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk