Maďarský futbal? Briti vysmiali Orbána: Popiera aj vlastné dogmy!

Politika a šport! Mnohí tvrdia, že by sa tieto dve odvetvia nemali miešať, no nie vždy sa to dá. Silné prepojenie s futbalom má napríklad ...

Politika a šport! Mnohí tvrdia, že by sa tieto dve odvetvia nemali miešať, no nie vždy sa to dá. Silné prepojenie s futbalom má napríklad maďarská vláda na čele s Viktorom Orbánom. Britskí novinári si ale všimli zaujímavú vec a „kopli“ si do 61-ročného politika.

Fotogaléria

U našich južných susedov za posledné roky zrekonštruovali celú futbalovú infraštruktúru. Od výstavby štadiónov až po tréningové plochy. Orbánova vláda bola mimoriadne štedrá a do projektov „naliala“ viac ako dve miliardy libier.

„Za posledných desať rokov som urobil jednu jedinú chybu, postavili sme štadión pre 64-tisíc ľudí, nie pre deväťdesiat. Málo sme si verili. Pritom ako národ ideme dopredu, preto sme sa tak zdvihli aj futbalovo," povedal pre server miniszterelnok.hu Orbán, ktorý je presvedčený, že národný tím dokáže zdolať akékoľvek mužstvo.

Novinári z britského denníka Guardian si ale na maďarskej reprezentácii všimli zaujímavú, ktorá úplne neprezentuje národný odkaz, ktorý tak silno ozvučuje premiér Orbán. „Angažovali talianskeho trénera Marca Rossiho, stredopoliar Liverpoolu Dominik Szoboszlai vyrástol v akadémii Salzburgu, gólman Lipska Peter Gulacsi odišiel do Anglicka už v 17 rokoch, obranca Attila Szalai z Hoffenheimu trénoval od 14 do 19 rokov. To je predsa len v rozpore s Orbánovou dogmou," uviedol denník.

Futbalisti Maďarska neúspešne odštartovali ME v Nemecku. V sobotňajšom stretnutí v Kolíne nad Rýnom prehrali so Švajčiarsko 1:3. O jediný zásah Maďarov sa postaral Barnabás Varga. V druhom kole sa v stredu 19. júna stretnú Maďari s Nemcami (18.00).

Škandál so šálom!

Maďarský premiér Viktor Orbán fandil v roku 2022 svojim futbalistom v stretnutí s Gréckom so šálom, na ktorom bola mapa niekdajšieho Veľkého Uhorska. Spôsobil tým medzinárodný rozruch aj ostrú reakciu nášho rezortu diplomacie. Veľké Uhorsko zahŕňalo nielen územie súčasného Maďarska, ale aj Slovensko a časti územia Ukrajiny, Rumunska, Srbska, Chorvátska a Rakúska.

Švajčiarsky hráč Kwadwo Duah (uprostred) strieľa úvodný gól počas zápasu A-skupiny Maďarsko - Švajčiarsko.
Zlý vstup Maďarov do šampionátu: Katastrofálne úvodné dejstvo, manko už nestiahli Zobraziť článok

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a tréner ŠK Slovan Bratislava  Vladimír Weiss st.
Dotiahne Slovan dva megaprestupy?! Usiluje o nášho reprezentanta a exkanoniera belasých Zobraziť článok

Vo veku 54 rokov zomrel bývalý anglický futbalista Kevin Campbell.
Obrovský žiaľ v Arsenale: Náhle zomrela klubová legenda († 54) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk