Vydržal iba rok! Štefan Tarkovič už nie je trénerom Kirgizska

Slovenský tréner Štefan Tarkovič (51) úspešne ukončil svoje pôsobenie na lavičke futbalovej reprezentácie Kirgizska. S tímom postúpil ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský tréner Štefan Tarkovič (51) úspešne ukončil svoje pôsobenie na lavičke futbalovej reprezentácie Kirgizska. S tímom postúpil do 3. fázy ázijskej kvalifikácie MS 2026. Koncom júna mu vyprší platnosť kontraktu.

FOTOGALÉRIA: Tarkovič

Kirgizsko v druhej fáze kvalifikácie obsadilo v konkurencii Ománu, Malajzie a Taiwanu 2. priečku so ziskom 11 bodov. Definitívu postupu získalo až v utorok v poslednom 6. kole, keď remizovalo na pôde lídra skupiny Ománu 1:1. Pred treťou Malajziou sa udržalo o bod.

Bývalý reprezentačný brankár i Slovana Bratislava zhodnotil našu brankársku situáciu na EURO 2024.
Bývalý gólman Mucha pred štartom šampionátu v Nemecku: Heco má silu v hlave! Zobraziť článok

"Tím venuje tento úspech celému Kirgizsku. Chceli by sme postup osláviť doma, ale nebolo to možné. Ďakujem všetkým, ktorí nás podporovali. Som hrdý na svoj tím a každého jedného hráča," rozlúčil sa bývalý kouč slovenskej reprezentácie podľa oficiálnej stránky Kyrgyzského futbalového zväzu. Tarkovič trénoval tím zo Strednej Ázie od apríla 2023.

Axel Witsel chýbal na dnešnom tréningu Belgičanov.
Stav najvyššej pohotovosti v tíme Belgicka: TOTO by mohla byť šanca pre Slovákov Zobraziť článok

Ázijská kvalifikácia bude pokračovať treťou fázou, z ktorej sa už dá priamo postúpiť na MS. Zvyšných 18 účastníkov bude bojovať v troch skupinách po šiestich, dve najlepšie mužstvá pôjdu na turnaj do Severnej Ameriky, tímy na treťom a štvrtom mieste bude čakať baráž.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk