Nie všetci futbalisti majú to šťastie: Tieto európske hviezdy budú na šampionáte chýbať

Majstrovstvá Európy vo futbale sú už za rohom a fanúšikovia sa nemôžu dočkať výkonov tých najlepších hráčov na „starom kontinente. V ...
  • Zdroj: Northfoto

Majstrovstvá Európy vo futbale sú už za rohom a fanúšikovia sa nemôžu dočkať výkonov tých najlepších hráčov na „starom kontinente". V Nemecku však kompletnú elitu neuvidia. Na trávnikoch budú totiž chýbať viaceré hviezdne mená. O koho ide?

FOTOGALÉRIA: Tieto európske hviezdy budú na šampionáte chýbať

EURO 2024 bude preplnené mnohými známymi tvárami, ale ako pri týchto podujatiach býva zvykom, v najľudnatejšej krajine Európskej únie budú, žiaľ, chýbať viaceré hviezdy. Na vine sú najmä zranenia, no niektorí hráči doplácajú aj na chýbajúcu kvalitu reprezentačného výberu, a tak sa na záverečný turnaj nekvalifikovali.

Niektoré veľké osobnosti však budú absentovať taktiež kvôli veľkej konkurencii v nabitých nomináciách. Anglicko priletí bez bývalého kapitána Jordana Hendersona, defenzívnej opory Harryho Maguirea a útočníkov Jacka Grealisha, Raheema Sterlinga, Jamesa Maddisona či Marcusa Rashforda. Na pretlak v reprezentácii doplatili aj Nemci Julian Brandt, Leon Goretzka alebo Mats Hummels.

Futbalista Jurij Medveděv (vľavo).
Špekulácie sa potvrdili: Futbalový Slovan získal z Ruska dobre známu tvár Zobraziť článok

Pár hviezd naopak chýba z netypických dôvodov. Belgický brankár Thibaut Courtois z Realu Madrid nedostal pozvánku kvôli konfliktu s trénerom Domenicom Tedescom a Francúz Paul Pogba si odpykáva štvorročný zákaz činnosti za doping. 

​Keďže sa na šampionát nekvalifikovalo Nórsko, v Nemecku neuvidíme Erlinga Haalanda ani Martin Ødegaarda. Rovnaký osud taktiež postihol Švédov. Tí majú v tíme futbalistov ako Alexandera Isaka, Antonyho Elangu alebo Dejana Kulusevskiho.

A nakoniec tu máme tradične zastúpenú kategóriu zranených hráčov, medzi ktorých patrí Španiel Gavi, Holanďania Frenkie de Jong a Teun Koopmeiners, Francúz Lucas Hernández či kapitán Rakúska David Alaba.

Slovenskí futbalisti túžia po postupe zo skupiny.
Slováci lacnejší ako Mbappé: Podľa trhových hodnôt patríme k trpaslíkom ME Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk