Špekulácie sa potvrdili: Futbalový Slovan získal z Ruska dobre známu tvár

Futbalový klub Slovan Bratislava sa dohodol na spolupráci s Jurijom Medveděvom (27), ktorý dlhodobo patril k oporám „belasých. Do tímu ...
  • Zdroj: TASR

Futbalový klub Slovan Bratislava sa dohodol na spolupráci s Jurijom Medveděvom (27), ktorý dlhodobo patril k oporám „belasých". Do tímu sa vrátil po ročnej pauze a podpísal zmluvu na tri sezóny.

FOTOGALÉRIA: Slovan získal z Ruska dobre známu tvár

Dvadsaťsedemročný český obranca, ktorý sa narodil v Kazachstane, sa podieľal na piatich zo šiestich titulov Slovana v sérii. Do klubu sa vrátil po pôsobení v Soči.

„Jurij Medveděv bol našou dlhoročnou oporou a dôležitým hráčom. Sám prejavil záujem o návrat domov a z pohľadu klubu by bola škoda nevyužiť možnosť získať takto kvalitného hráča. Futbalový život jednoducho prináša aj takéto príbehy a sme veľmi radi, že Jurij začne svoj druhý úsek kariéry v Slovane. Veríme, že bude prinajmenšom rovnako úspešný ako ten prvý.

Jurij prichádza späť do známeho prostredia, v podstate ako domov, čo je výhoda z pohľadu adaptácie. Získavame v ňom kvalitnú alternatívu na kraj obrany i potrebné zvýšenie konkurencie, ktoré je nevyhnutné z pohľadu počtu zápasov, ktoré sú pred nami. Dohodli sme sa na trojročnom kontrakte," povedal pre klubový web generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Slovenský futbalista Róbert Mak podpísal v pondelok dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava.
Prestupová bomba v Slovane: Prichádza skúsený slovenský reprezentant! Zobraziť článok

„Vraciam sa späť domov. Do klubu, kde som prežil krásne obdobie a do Bratislavy, kde sa mi narodil syn. Verím, že aj moje druhé pôsobenie v belasom bude úspešné, bude sa nám spoločne dariť a naplníme ciele, ktoré má klub stanovené.

Je to krásny pocit, byť opäť na Tehelnom poli, kde som za Slovan odohral veľa pamätných zápasov. Teším sa aj na bývalých spoluhráčov a realizačný tím. Som veľmi rád, že som späť," vyhlásil Jurij Medveděv.

Polievka stále čaká na premiérovú pozvánku do reprezentácie.
Koniec veľkej ságy? Najlepší strelec Niké ligy sa mal dohodnúť s našimi susedmi! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk