Bývalý gólman Mucha pred štartom šampionátu v Nemecku: Heco má silu v hlave!

Štvrtýkrát na veľkom podujatí, z toho tretíkrát na ME sa predstaví naša futbalová reprezentácia. Fanúšikovia sa už nevedia dočkať, keď ...
  • Zdroj: TASR

Štvrtýkrát na veľkom podujatí, z toho tretíkrát na ME sa predstaví naša futbalová reprezentácia. Fanúšikovia sa už nevedia dočkať, keď uvidia svojich miláčikov v akcii.

Ak chce byť Slovensko úspešné, musí mať oporu v bráne. Zákroky navyše od gólmanov nám vždy priniesli kvalitné výsledky. Svoje vie o tom aj bývalá reprezentačná jednotka Ján Mucha (41), ktorý nám zhodnotil svojich nástupcov.

FOTOGALÉRIA: Mucha pred štartom šampionátu: Heco má silu v hlave!

Slovenskí futbalisti pred štartom európskeho šampionátu v Nemecku odohrali dva prípravné súboje proti San Marínu a Walesu. V oboch prípadoch vyhrali zhodne 4:0 a taliansky kouč na našej lavičke Francesco Calzona (55) dal šancu dvom gólmanom - Marekovi Rodákovi (27) proti outsiderovi a proti ostrovnému tímu Martinovi Dúbravkovi (35).

„Treba povedať, že v týchto dueloch nemali chalani veľa roboty. Náš tím mal prevahu, strelil po štyri góly a brankárov nikto z týchto súperov nejako extra nepreveril,“ povedal na úvod pre Nový Čas Mucha.

Nóri Erling Haaland a Martin Ødegaard sa na EURO 2024 nekvalifikovali.
Nie všetci futbalisti majú to šťastie: Tieto európske hviezdy budú na šampionáte chýbať Zobraziť článok
Na otázku, kto bude podľa neho našou jednotkou na turnaji, odvetil. „Máme dvoch vyrovnaných gólmanov, ale podľa môjho názoru je jasnou jednotkou Dúbravka. Chytá v anglickej lige, mal na rozdiel od Rodáka oveľa väčšiu zápasovú prax, takže si myslím, že v tomto bude mať kouč Calzona jasno. Na druhej strane treba povedať, že na tomto poste by sme sa vôbec nemali obávať. Naša brankárska škola je dobrá a aj za mojej hráčskej éry sme nemali v tomto smere nejaké problémy. Samozrejme, až samotné zápasy ukážu, či to tak bude, ale ja verím tomu, že brankári budú našou silnou stránkou,“ pokračoval.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk