Úspešnú bežkyňu Gajanovú hnal na ME rodinný fanklub: Po striebro bežala zo salaša!

Slovensko sa teší zo siedmej medaily z ME v atletike v ére samostatnosti. O striebornú radosť sa postarala v behu na 800 m Gabriela Gajanová ...
  • Zdroj: TASR

Slovensko sa teší zo siedmej medaily z ME v atletike v ére samostatnosti. O striebornú radosť sa postarala v behu na 800 m Gabriela Gajanová (24).

Žinčica, syr i bryndza

Naša atlétka je súčasťou rodiny, ktorá už viac ako dve desaťročia prevádzkuje vychýrený salaš Pastierska pod kopcami Západných Tatier v Bobroveckej doline. „Gabika je odchovaná na našich výrobkoch, či už na žinčici, syre, bryndzi a všetkom ostatnom. Vie, že je to zdravá strava, má to veľmi rada. Na salaš chodí pravidelne. Vždy, keď je na Slovensku, tak tu veľmi rada relaxuje a prezradím, že tam aj veľa natrénovala. Tie spomienky sa mi vynárajú pomerne často,“ dodala hlava rodiny, ktorá okrem oviec chová aj kravy či niekoľko koní.

Gabriela má štyroch súrodencov - dve sestry a dvoch bratov. Vekovo má, pochopiteľne, najbližšie k sestre Daniele, ktorá je jej dvojičkou. „Začínali spolu behávať ako dvanásťročné a ako žiačky boli v okrese najlepšie. Rozdelili sa až po tom, ako Gabika odišla na strednú školu do Martina. Práve ona bola vždy tým hnacím motorom, a tak sa atletická cesta jej o pár minút mladšej sestry prerušila,“ dodal otec čerstvej vicemajsterky Európy.

Na OH ešte nemyslí

Gabriela patrí medzi 21 slovenských športovcov, ktorí už majú istú miestenku na OH 2024 v Paríži. Z atlétov sú to ešte bežkyňa na 100 m prekážok Viktória Forsterová (22) a chodecký párik snúbencov Dominik Černý (26), Hana Burzalová (23). „Na olympiádu však začnem myslieť až neskôr,“ prezradila po zisku striebra Gajanová, ktorá si týmto úspechom otvorila cestu na prestížne mítingy.

 Gabriela Gajanová oslavuje striebro vo finále žien na 800 metrov na majstrovstvách Európy v atletike v Ríme
Fantastická Gajanová získala striebro: Stále som v šoku, neskutočne sa teším! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk