Úspešnú bežkyňu Gajanovú hnal na ME rodinný fanklub: Po striebro bežala zo salaša!

Slovensko sa teší zo siedmej medaily z ME v atletike v ére samostatnosti. O striebornú radosť sa postarala v behu na 800 m Gabriela Gajanová ...
  • Zdroj: TASR

Slovensko sa teší zo siedmej medaily z ME v atletike v ére samostatnosti. O striebornú radosť sa postarala v behu na 800 m Gabriela Gajanová (24).

Životný úspech rodáčky z Bobrovca (okr. Liptovský Mikuláš) sledovali na vlastné oči jej najbližší. Otec Milan Novému Času porozprával, ako 13-členná rodinná partia prežívala tento úspech, a aj to, ako je jeho dcéra odchovaná na salašníckych výrobkoch.

FOTOGALÉRIA: Úspešnú bežkyňu Gajanovú hnal na ME rodinný fanklub

Druhý najlepší čas v kariére, druhé miesto na európskom šampionáte a najlepšie pocity v živote. „Splnilo sa mi to, čo som si priala. Išla som si za tým, bola som v pretekoch odvážna a bojovala som do posledných metrov,“ povedala naša osemstovkárka, ktorá vďaka skvelému finišu siahala aj na zlato.

Tím GaGa

Na Olympijskom štadióne v Ríme ju hnal za úspechom Tím GaGa, ktorý tvorili jej rodinní príslušníci. „Boli so mnou ďalšie štyri deti, manželka s dvoma sestrami, Gabikin priateľ Peťo so sestrou a s otcom. Dokopy nás bolo trinásť. Stihli sme si užiť aj Rím, dva dni sme chodili po pamiatkach. Chystali sme sa sem už dlhší čas, keďže vzhľadom na dcérinu súčasnú výkonnosť som veril, že sa môže niečo také udiať,“ prezradil Gabikin otec Milan Gajan.

Podľa vlastných slov bol presvedčený, že ak ju niekto nezablokuje a všetko do seba ideálne zapadne, má na takýto výkon a bude z toho medaila. „Som šťastný, že som sa nemýlil. Posledné metre som si užíval plnými dúškami. Práve v tých momentoch sa totiž prejavila Gabikina sila, vďaka ktorej dokázala svoj výkon vystupňovať,“ pripojil s tým, že doma dcére vystroja veľkú oslavu.

Na snímke atlétka Gabriela Gajanová so striebornou medailou.
Strieborná Gajanová je už doma: Stále to prežívam so všetkými emóciami Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk