Lionel Messi spravil dôležitý krok: Čo ho čaká v lete?

Argentínsky futbalista Lionel Messi (36) neposilní národný tím na OH v Paríži. Ostrieľaný hviezdny útočník uviedol, že už nie je vo veku, ...
  • Zdroj: Northfoto

Argentínsky futbalista Lionel Messi (36) neposilní národný tím na OH v Paríži. Ostrieľaný hviezdny útočník uviedol, že už nie je vo veku, ktorý by mu dovolil štartovať na každom veľkom turnaji.

FOTOGALÉRIA: Lionel Messi učinil zásadné rozhodnutie

Tréner argentínskeho olympijského výberu Javier Mascherano už vo februári potvrdil, že svojho bývalého spoluhráča z Barcelony i reprezentácie by na olympiáde chcel mať k dispozícii. Messi sa momentálne pripravuje na juhoamerický šampionát Copa America, ktorý štartuje 20. júna.

„Hovoril som s Mascheranom a pravdou je, že obaja túto situáciu chápeme. Je ťažké teraz premýšľať o olympiáde, pretože ideme na Copa America. Boli by to dva či tri mesiace mimo klubu a hlavne nie som vo veku, aby som mohol hrať všetko," vysvetlil Messi pre ESPN.

Rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty dodal, že hrať na dvoch turnajoch za sebou by preňho bolo príliš veľa a na OH si už aj tak vytvoril spomienky, na ktoré nikdy nezabudne: „Mal som šťastie, že som si zahral na olympiáde a spolu s Mascheranom som ju aj vyhral. Bol to úžasný futbalový zážitok." Messi má na konte olympijské zlato z Pekingu 2008, Argentínčania triumfovali aj na hrách v Atlante v roku 2004.

Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Kde ukončí kariéru? Messi prehovoril o klube, v ktorom zavesí kopačky na klinec Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk