Strieborná Gajanová je už doma: Stále to prežívam so všetkými emóciami

Slovenská reprezentantka v atletike Gabriela Gajanová (24) ešte nespracovala zisk striebornej medaily na ME v Ríme. Dvadsaťštyriročná ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská reprezentantka v atletike Gabriela Gajanová (24) ešte "nespracovala" zisk striebornej medaily na ME v Ríme. Dvadsaťštyriročná bežkyňa skončila druhá v behu na 800 m a pre Slovensko získala siedmu medailu z kontinentálneho šampionátu v ére samostatnosti.

Dubovského tiež potešilo 13. miesto Dominika Černého v chôdzi na 20 km či 16. priečka trojskokana Tomáša Veszelku, ktorému k finálovej účasti chýbalo 34 cm. Šéftréner tiež naznačil, že s kariérou sa v blízkej dobe zrejme rozlúči 41-ročná kladivárka Martina Hrašnová, ktorá nepostúpila z kvalifikácie. Hrašnová vybojovala dve zo siedmich medailí Slovenska na ME, keď získala striebro v rokoch 2012 a 2014.

Výprave zagratuloval aj olympijský víťaz a riaditeľ Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Matej Tóth. Duklu na turnaji zastupovalo 17 z 18 reprezentantov, vrátane striebornej medailistky Gajanovej. "Pre mňa je to obzvlášť veľká udalosť a veľmi sa z toho teším, že aj atléti dokážu do klubu nosiť medaily z vrcholových podujatí," vyjadril spokojnosť Tóth.
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk