Strieborná Gajanová je už doma: Stále to prežívam so všetkými emóciami

Slovenská reprezentantka v atletike Gabriela Gajanová (24) ešte nespracovala zisk striebornej medaily na ME v Ríme. Dvadsaťštyriročná ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská reprezentantka v atletike Gabriela Gajanová (24) ešte "nespracovala" zisk striebornej medaily na ME v Ríme. Dvadsaťštyriročná bežkyňa skončila druhá v behu na 800 m a pre Slovensko získala siedmu medailu z kontinentálneho šampionátu v ére samostatnosti.

FOTOGALÉRIA: Gajanová

"Stále to prežívam so všetkými emóciami a s veľkou únavou, ale nesmierne sa teším," skonštatovala na štvrtkovej tlačovej konferencii. Zverenkyňa švajčiarskeho trénera Louisa Heyera dodala, že k behom pristupovala postupne:

"Keď som sa ocitla vo finále, rozprávali sme sa s trénerom, že ideme zabojovať o medailu. Tréner mi veľmi pomohol sa nastaviť, fyzicky aj psychicky a som rada, že som ho tam mala a spolu sme to dokázali."  

V stredajšom finále zabehla čas 1:58,79 min a v záverečných metroch to dokonca vyzeralo, že môže atakovať aj prvú pozíciu Britky Keely Hodgkinsonovej. "Veľmi ma to prekvapilo. Bolo to nejakých 20 metrov do cieľa, keď som ju začala sťahovať. Už to ale bolo neskoro. No vieme, že včera nebola v úplne ideálnej kondícii a rozhodovala sa, či vôbec pobeží alebo nie," povedala Gajanová, ktorá získala na ME prvý cenný kov Slovenska od roku 2018.  

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk