Slováci lacnejší ako Mbappé: Podľa trhových hodnôt patríme k trpaslíkom ME

EURO je prehliadkou tých najväčších hviezd súčasného futbalu zo starého kontinentu. Tomu zodpovedajú aj sumy, ktoré vychádzajú zo súčtov ...
  • Zdroj: br

EURO je prehliadkou tých najväčších hviezd súčasného futbalu zo starého kontinentu. Tomu zodpovedajú aj sumy, ktoré vychádzajú zo súčtov jednotlivých kádrov s hráčmi nominovanými na šampionát. Medzi TOP 10 najdrahšími hráčmi turnaja je až polovica Angličanov, preto neprekvapuje, že dominujú aj ako celé mužstvo.

Ten dáva z našej skupiny tiež do pozornosti, že trhová hodnota reprezentácie Belgicka sa blíži k 600 mil. eur a Ukrajiny k 400 mil. eur.

„Takže tie rozdiely sú značné. Jedna vec je však papier a druhá vec je ihrisko. Podľa týchto čísel však môžeme celkom jasne predpovedať, že títo naši dvaja skupinoví súperi budú veľkí favoriti,“ pripojil.

Ak by sme sa odrážali len od trhových hodnôt, outsiderom nielen našej skupiny, ale i celého šampionátu sú Rumuni, ktorí sú na poslednom 24. mieste s hodnotou 92,13 mil. eur.

Maskot ME 2024.
Problémy s trávnikom: Švajčiari sa sťažujú na podmienky v Nemecku Zobraziť článok

„Nemyslím si však, že by tieto čísla o trhových hodnotách mali nejakým spôsobom ovplyvniť sebavedomie hráčov na takomto veľkom turnaji, ako je EURO. Každý hráč, samozrejme, vie, akú má približne hodnotu, ale určite na to na ihrisku vôbec neberie ohľad,“ dodal Petráš.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk