Žilina podpísala nového trénera! Neuveríte, kto povedie nováčika...

Nová výzva! Hlavným koučom hokejového nováčika zo Žiliny sa stal bývalý hráč NHL a vicemajster sveta z roku 2012 Milan Bartovič (43). ...
  • Zdroj: TASR

Nová výzva! Hlavným koučom hokejového nováčika zo Žiliny sa stal bývalý hráč NHL a vicemajster sveta z roku 2012 Milan Bartovič (43). Bývalý útočník posledné dve sezóny pôsobil v pozícii asistenta v Dukle Trenčín, teraz ho čaká premiéra, ako prvého kormidelníka, na ktorú sa veľmi teší.

FOTOGALÉRIA: bartovič žilina

Už nejaký čas vrabce na streche čvirikali, že novým trénerom nováčika extraligy zo Žiliny bude v novom ročníku Milan Bartovič. A teraz sa to aj spečatilo. Asistenta mu bude robiť bývalý obranca Daniel Babka.

„Pred pár týždňami mi volal generálny manažér klubu Fero Skladaný, s ktorým sa poznám roky aj s národného mužstva a zavolal ma na kávu. Povedal mi, že by v klube mali záujem o moje služby. Páčila sa mi jeho vízia a napokon sme si na jeden rok tľapli,“ povedal na úvod pre Nový Čas Bartovič.

Je to zlé pre slovenský hokej - R. Ľupták.
Extraligisti o priamom zostupe: Zväz neakceptuje našu dohodu, je to tragikomédia! Zobraziť článok

Bývalý šikovný útočník prezradil, že mal aj iné ponuky. „Oslovili ma tri kluby z našej extraligy a dve ponuky boli aj z Čiech. Mohol som zostať naďalej aj v Trenčíne po boku hlavného kouča Ernesta Bokroša, kde som posledné dve sezóny bol asistentom, ale chcel som sa posunúť v trénerskej praxi ďalej. Byť prvýkrát hlavným trénerom je pre mňa veľká výzva, takže idem to skúsiť. Žilina žije hokejom, postúpila po rokoch späť do extraligy a verím, že spoločnými silami sa nám podarí zastabilizovať klub, aby bol najbližšie roky pevnou súčasťou extraligy,“ dodal Bartovič.

Ernest Bokroš sa stal novým koučom Trenčína.
Bokroš doviedol Žilinu do extraligy, teraz bude ale koučovať konkurenčný tím Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk