Nečakaná prehra slovenským mladíkov s futbalovým trpaslíkom: Je lepšie dostať facku teraz, znie z kabíny

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov utrpeli prvú prehru v prebiehajúcom kalendárnom roku.
  • Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov utrpeli prvú prehru v prebiehajúcom kalendárnom roku.

V utorňajšom prípravnom zápase v Senci prekvapivo podľahli rovesníkom z Moldavska 0:1. Mužstvo trénera Jaroslava Kentoša čakajú v tomto roku ešte tri zrazy a v decembri sa dozvedia mená súperov, s ktorými sa stretnú na domácich ME v budúcom roku.
 

Slováci v marcovom asociačnom termíne zvíťazili na pôde Španielska (2:0) a zdolali aj Maltu (4:1). V úvode júna si poradili v Senci s Azerbajdžanom (3:2). Duel s outsiderom z Moldavska im však vôbec nevyšiel a v ofenzíve sa nedokázali presadiť cez zatiahnutú obranu hostí.

        prípravný zápas hráčov do 21 rokov /NTC Senec/:
Slovensko - Moldavsko 0:1 (0:1)
Gól: 19. Raileanu (z 11 m). Rozhodcovia: Semler (Rak.) - Štofik, Straka (obaja SR), ŽK: Leitner, Javorček - Pascaluta, Lupascu, Calestru, Butucel, Dodon, 338 divákov.

Slovensko: Danko (46. Ťapaj) - Šikula, Leitner (65. Mielke), Javorček, Selecký (83. Ujlaky)- M. Sauer (65. Veselovský), Šviderský (46. Nebyla), Gajdoš (83. Murgaš) - Kaprálik (74. Csóka), Čerepkai (46. Jambor), Marcelli (74. Tučný)
Moldavsko: Dodon - Calestru, Dijinari, Catalin, Bors - Motoc, Bulmaga (90.+4 Ursu), Pascaluta (61. Butucel), Raileanu (61. Ciumasi) - Lupascu, Lupan (74. Botnari)

Do prvej veľkej šance sa dostali v 13. minúte Slováci, chybu brankára Dodona chcel využiť Kaprálik, ktorý strieľal spoza šestnástky do odkrytej brány, no mieril iba do brvna. Po štvrťhodine vyprodukovali Slováci veľkú chybu pri rozohrávke, keď stopér stratil loptu a napraviť to nedokázal ani brankár Danko, ktorý rukami podťal útočiaceho hráča v pokutovom území. Penaltu premenil Raileanu a Moldavci viedli 1:0. Domáci sa iba ťažko presadzovali cez hlboko postavenú obranu Moldavcov, ktorá bola kompaktná.
 

Po zmene strán nesiahol Kentoš po výmene všetkých hráčov v poli, ako tomu bolo v stretnutí s Azerbajdžanom. Stiahol z iba dvoch hráčov a brankára, čím doprial v júnovom termíne čas na ihrisku všetkým hráčom na súpiske. Slováci však nedokázali zintenzívniť hru, ich kombinácie boli statické a pre hostí čitateľné.

        hlasy aktérov /zdroj: TASR/
Jaroslav Kentoš, tréner SR: "Nie sme spokojní s výkonom, pretože sme boli sterilní v útočnej fáze. Veľkú časť zápasu sme hrali do blokovej defenzívy súpera, ktorý bol veľmi dobre organizovaný. Nefungovali nám princípy hry, ktoré potrebuje takýto výkon. Potrebujeme presnosť kombinácií a pohyb. Žiaľ, hrali sme pomaly s veľa nepresnosťami v prechodových fázach a nedokázali sme sa vôbec presadiť. Na druhej strane súper nás v súbojoch pri odrazených loptách predčil, preto zápas dopadol tak, ako dopadol."
 

Dominik Javorček, obranca SR: "Za mňa, ale aj celú kabínu môžem povedať, že to nebol náš optimálny výkon. Nehrali sme dobre, ako sme si predstavovali. Je možno lepšie, keď príde takáto facka teraz, ako o rok na ME. Musíme sa z toho poučiť, s trénermi si to rozoberieme na videu a uvidíme, čo bolo zlé."

Odporúčame z TIVI.sk