Matúš Kmeť vyradenie z repre dlho neriešil: Príde po životnom aj futbalový prestup?

V piatok sa dozvedel nepríjemnú správu, že nepocestuje so slovenskou reprezentáciou na EURO, ale aspoň tak získal čas na svadbu. Matúš ...
  • Zdroj: TASR

V piatok sa dozvedel nepríjemnú správu, že nepocestuje so slovenskou reprezentáciou na EURO, ale aspoň tak získal čas na svadbu. Matúš Kmeť (23) povedal v sobotu áno svojej dlhoročnej priateľke Alexe, pričom v lete bude po životnom prestupe možno riešiť aj futbalový.

FOTOGALÉRIA: Matúš Kmeť

Kmeť bol po klubovej sezóne národnému tímu k dispozícii takmer mesiac, keďže sa už zúčastnil neoficiálneho kempu v Šamoríne. A hoci tuho bojoval o svoje miesto, nakoniec stále čaká na prvý štart v národnom tíme. A nedočká sa ho ani na európskom šampionáte, keďže sa ocitol medzi šesticou, ktorú Francesco Calzona vyradil ako poslednú v deň oznámenia nominácie.

Rázne smer EURO kráčali (zľava) Ivan Schranz, Peter Pekarík, Vernon De Marco, Marek Rodák i Matúš Bero.
Slovenskí reprezentanti odleteli do Nemecka v štýlových oblekoch: Hurá na EURO s ruksakmi za tisíce eur! Zobraziť článok

„Je to hráč, ktorý do minulého roka hral ešte krídlo. Na novej pozícii pravého obrancu odohral len sezónu. A preto potrebuje čas, aby sa mohol zlepšiť, špeciálne v defenzíve. Ale je to výborný chalan a v budúcnosti môže byť v reprezentácii viac využívaný,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie taliansky tréner.

Hráč AS Trenčín však rýchlo prišiel na iné myšlienky, keďže už o pár hodín neskôr sa ženil. Za manželku si vzal dlhoročnú priateľku Alexu, s ktorou sa zasnúbil na Vianoce 2021. Svadbu tak mal o dva a pol roka neskôr. Keďže však Matúš nebude na ME, majú aspoň čas na svadobnú cestu.


Po životnom prestupe sa však očakáva, že počas tohto leta môže prísť aj ten futbalový. Kmeť totiž zaujal aj viaceré známe kluby, ako sú nemecké Schalke 04 či holandský Feyenoord Rotterdam.

Slovenský futbalista Juraj Kucka pred odchodom slovenského futbalového tímu na majstrovstvá Európy.
Naši reprezentanti odlietajú na EURO: Pozrite, vážne tváre pred odchodom Zobraziť článok

„Na svoju pozíciu pravého obrancu priniesol niečo nové, moderné, a preto je o neho záujem nielen z Feyenoordu, ale aj z iných klubov. Na jednom fóre ho prirovnali k hviezde Liverpoolu Trentovi Alexandrovi-Arnoldovi. Z môjho pohľadu ide o ocenenie Matúšovej práce,“ uviedol pre tvnoviny.sk jeho agent Richard Čech.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk