Renáta Jamrichová prišla z juniorského grandslamu bez finančných odmien: Peniaze? Zatiaľ ich vôbec neriešim!

Patrí medzi naše najväčšie nádeje! Tenistka Renáta Jamrichová (16) získala na juniorskej úrovni už svoj tretí grandslamový titul, z toho ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Patrí medzi naše najväčšie nádeje! Tenistka Renáta Jamrichová (16) získala na juniorskej úrovni už svoj tretí grandslamový titul, z toho druhý vo štvorhre.

FOTOGALÉRIA: Renáta Jamrichová

Tentokrát zabodovala na antukovom French Open. Zaujímavosťou je, že v singli ju vo štvrťfinále vyradila práve jej spoluhráčka z deblu Češka Tereza Valentová. Jamrichová sa tak pomaly pripravuje na veľkú kariéru v seniorskom tenise, s ktorou sú spojené aj štedré finančné odmeny. Ako však sama priznala, peniaze zatiaľ vôbec nerieši.

S akými pocitmi ste sa vrátili domov po zisku tretieho juniorského grandslamového titulu?

-Bol to pre mňa veľmi pozitívny týždeň. Na antuke som sa výrazne zlepšila, čo sa odrazilo aj v dvojhre, nie len v štvorhre. Som rada, že sa mi podarilo prebojovať do posledného finálového dňa a v ňom spolu s Terkou zvíťaziť.

Bola to práve vaša parťáčka z deblu, ktorá vás vyradila v dvojhre...

-Ja som to brala úplne v pohodičke. Bola som trochu chorá, takže dvojhra bola pre mňa ťažká. Nebola som schopná podať 100% výkon, ale bol to super zápas. Ešte v ten deň sme následne išli hrať spolu štvorhru a bolo to v super.

Renáta Jamrichová získala v Paríži už svoju tretiu grandslamovú trofej.
Jamrichová už má titulový grandslamový hetrik: Patrí medzi najväčšie svetové talenty! Zobraziť článok


To sa ale nestáva často, že s niekým prehráte dvojhru a potom idete spolu do štvorhry, ako je to možné, že to nenarušilo súhru medzi vami?

-Pre mňa to bolo úplne bez problémov. Ja som jej poblahoželala k víťazstvu v dvojhre a bola som za ňu rada, že postúpila ďalej. Vo štvorhre sme boli už ako jeden tím a chceli sme taktiež postúpiť ďalej, čo sa nám aj podarilo.

Zdá sa, že máte na okruhu veľa kamarátov, je to naozaj tak?

-Dobrých kamarátov je len pár, ale v podstate tam s nikým nemám problém.


Ako ste v Paríži oslávili toto víťazstvo?

-Išla som si pozrieť večer Eiffelovku, to bolo veľmi pekné. Videla som svetelnú šou, takže som si to odškrtla z môjho zoznamu vecí, čo musím zažiť.

V Paríži sú tento rok aj OH, uvidíme vás na olympiáde o ďalšie štyri roky?

-Určite by som si niekedy na olympiáde chcela zahrať. Je to jedno z najväčších športových podujatí vôbec.

Slovenská nádejná tenistka Renáta Jamrichová.
Senzačný úspech: Jamrichová s grandslamovým titulom Zobraziť článok

Ako to máte v súčasnosti so školou?

-Chcela by som uzavrieť druhý polrok načas, ale ak by to prišlo do konfliktu s tenisovými povinnosťami, tak tenis má určite pre mňa prioritu.

Sú na juniorských grandslamoch nejaké finančné odmeny?

-Neviem, asi nie sú žiadne prize money (smiech).

V seniorskom tenise sú už za podobné úspechy na grandslamoch poriadne tučné sumy, ste pripravená na takéto veľké zárobky?

-Ešte som tam zatiaľ nie, takže sa na to nemusím ani pripravovať.


Na Eure predpovedá titul :)

Futbalové EURO štartuje už tento piatok. Jamrichová priznala, že keď sa jedná o slovenskú repre, bude výkony našich chlapcov so záujmom sledovať. "Keď hrajú naši, tak určite futbal sledujem. Ale aj vo všeobecnosti mám tento šport veľmi rada. Slovenským reprezentantom prognózujem, samozrejme, celkové víťazstvo," uviedla s obrovským úsmevom juniorská svetová jednotka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk