Ako vidia EURO bývalí reprezentanti? Šesták favorizuje Nemcov, Karhana by potešil ofenzívny futbal

Užívajú si futbalový dôchodok, ale svoj milovaný šport stále pozornej sledujú. Bývali reprezentační futbalisti prezradili svoje očakávania ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR

Užívajú si futbalový dôchodok, ale svoj milovaný šport stále pozornej sledujú. Bývali reprezentační futbalisti prezradili svoje očakávania a tipy blížiaceho sa európskeho šampionátu v Nemecku.



      Jozef Barmoš, držiteľ bronzu z ME 1980, bývalý asistent reprezentačného trénera:
      1) Dúfam, že sa hráči zotavia po náročnej a dlhej sezóne, ktorú mali v kluboch. Sám som zvedavý, ako sa posunie smerom vpred európsky futbal.
      2) Sú tam klasické silné krajiny ako Francúzsko, Anglicko, ambície budú mať aj Holanďania, Španieli či Portugalčania. Hladní po úspechu sú aj Taliani. V tejto chvíli sa neviem úplne vyjadriť k domácim Nemcom, no zrejme ich môžeme zaradiť do okruhu kandidátov. Neviem povedať, ako to všetko vypáli.
      3) Tam je celá plejáda hráčov, záleží to od toho, komu viac vyjde šampionát. Nie je jednoznačné definovať jedného, no keď vidíme napríklad potenciu Harryho Kanea, tak má na to parametre. Najväčší predpoklad majú osvedčení kanonieri.
      4) Je to veľmi ťažká odpoveď. Môže to byť významný šampionát pre slovenských hráčov, čo sa týka ponúk od väčších klubov. Skupina je ťažká, favoriti sú Belgičania. Videli sme zápas Ukrajincov s Nemcami, majú svoju vysokú kvalitu. Bude na nás, aby sme si udržali čo najdlhšie postupové šance. To, ako to vypáli, nedokážem v tejto chvíli odhadnúť. Tréner Calzona sa snaží urobiť poriadok v defenzívnych činnostiach, tam to bude zrejme v poriadku. Obávam sa však, že či tam budeme mať strelcov v útoku. Momentálne sa veľa hráčov nepresadzuje v kluboch. Ťahúňom ofenzívy by mal byť Lukáš Haraslín.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk