Ako vidia EURO bývalí reprezentanti? Šesták favorizuje Nemcov, Karhana by potešil ofenzívny futbal

Užívajú si futbalový dôchodok, ale svoj milovaný šport stále pozornej sledujú. Bývali reprezentační futbalisti prezradili svoje očakávania ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR

Užívajú si futbalový dôchodok, ale svoj milovaný šport stále pozornej sledujú. Bývali reprezentační futbalisti prezradili svoje očakávania a tipy blížiaceho sa európskeho šampionátu v Nemecku.


      Ján Čapkovič, bývalý reprezentant Československa:
      1) Ja som už stará garda. Hovorilo sa, že kedysi bol futbal pomalý a o ničom. Teraz keď pozerám, tak hráči nie sú takí rýchli, ako boli za našich čias. Je mi jasné, že technika je momentálne lepšia. Náš tím môže skončiť prvý aj posledný. Skupina je veľmi ťažká, oveľa náročnejšia ako kvalifikačná. Všetci v nej môžu prekvapiť.
      2) Ťažko povedať. Myslím si, že Belgičania môžu byť favoriti, možno aj Portugalsko. Takto vyrovnané ME ešte neboli.
      3) Nesledoval som až tak zahraničné mužstvá. Teraz je už Európa prakticky celá futbalová a ťažko sa to sleduje. Každý tím má nejakého kvalitného hráča. Myslím si, že môže vyskočiť aj niekto z mladých.
      4) To by mali vedieť v prvom rade tréneri. Ťažko to hodnotiť na základe týchto dvoch zápasov, ktoré odohrali. Nie sú to zlí futbalisti. Väčšina ich hráva v zahraničí. Škoda, že nejdú hráči, ktorí tam podľa mňa mali byť. Neviem, čo je pravdy na tom, že Čavrič nemal ani vybavené štátne občianstvo. Ten by si zaslúžil tam byť. Ďalej podľa mňa Valjent, pretože keď hrá niekto tri-štyri roky španielsku ligu, nemôže byť zlý hráč. Možno aj Polievka, má 28 rokov a dal za dve sezóny 30 gólov. Áno, bol zranený, ale vie sa dostať do šance, určite by nám pomohol. Sú tam však dobrí futbalisti, uvidíme, čo dokážu. Držím im palce a myslím si, že môžu iba prekvapiť.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk