Ako vidia EURO bývalí reprezentanti? Šesták favorizuje Nemcov, Karhana by potešil ofenzívny futbal

Užívajú si futbalový dôchodok, ale svoj milovaný šport stále pozornej sledujú. Bývali reprezentační futbalisti prezradili svoje očakávania ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR

Užívajú si futbalový dôchodok, ale svoj milovaný šport stále pozornej sledujú. Bývali reprezentační futbalisti prezradili svoje očakávania a tipy blížiaceho sa európskeho šampionátu v Nemecku.

FOTOGALÉRIA: Odchod Slovákov na EURO

TASR oslovila pred štartom ME v Nemecku slovenské futbalové osobnosti so štyrmi anketovými otázkami.

      1) Aké máte očakávania od šampionátu?
      2) Koho tipujete za favorita, kto získa titul?
      3) Kto bude najlepší strelec, resp. hráč ME?
      4) Aké sú podľa Vás silné/slabé stránky slovenského tímu a kam to môže dotiahnuť?



      Stanislav Šesták, bývalý reprezentačný útočník:
      1) Len tie najvyššie. Nemci sú precízni a verím, že šampionát bude fantasticky zorganizovaný a bezpečný. Bude to zážitok pre fanúšikov a aj pre samotných hráčov.
      2) Verím, že Nemecko bude silné. Určite aj Francúzi, Španieli a Taliani. Tých mužstiev na špičke je však naozaj dosť a niekedy rozhodnú drobné detaily. Hrá sa však v Nemecku, hráči poznajú štadióny, budú mať drvivú podporu fanúšikov, tak verím, že Nemecko, ktoré je turnajovým mužstvom, sa môže dostať dosť vysoko.
      3) Cristiano Ronaldo bude bojovať, aby bol medzi najlepšími strelcami. Verím, že budú aj nejaké prekvapenia a niektorí hráči môžu vystreliť a veľmi pozitívne sa ukázať.
      4) Verím, že sa dostaneme ďalej zo skupiny. Potom môže rozhodnúť detail, aby sme možno urobili historicky najlepší výsledok. Bolo by to skvelé. Našou najväčšou devízou je súdržnosť a tímovosť. Máme takú os, čo sa týka brankára, defenzívy, stredných hráčov, ale aj krídla. Slabiny sú na hrote, keďže ešte nemáme kvalitného európskeho hráča. A možno ešte pravý kraj, keďže "Peky" nemá takú zápasovú prax. Na šampionáte budú hrať najlepší z najlepších. Nie je to kvalifikácia alebo konferenčná liga. Tieto dva posty sú za mňa trošku problémové.

David Hancko (tretí zľava) sa ako jediný Slovák objavil v zozname.
Prestížny magazín vybral 50 hráčov, ktorých sa oplatí sledovať na EURO: Je medzi nimi jediný Slovák! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk