Florida uchmatla vo finále aj druhý bod: Ofenzívne esá Edmontonu sa trápia

Hokejisti Floridy Panthers vedú vo finálovej sérii play off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zdolali Edmonton Oilers 4:1, keď o ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Floridy Panthers vedú vo finálovej sérii play off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zdolali Edmonton Oilers 4:1, keď o triumfe rozhodli tromi gólmi v záverečnej tretine. Tretí duel je na programe v noci na piatok od 2.00 SELČ.

Hostia, ktorí v predošlom stretnutí neskórovali napriek 32 strelám na bránku, išli do vedenia v 12. minúte, keď obranca Mathias Ekholm zakončil únik dvoch proti jednému - 0:1. Presadil sa počas hry štyroch proti štyrom a brankár Sergej Bobrovskij inkasoval po strele medzi betóny, pričom išlo o prvú strelu na jeho bránku v zápase.

Florida vyrovnala v polovici druhej tretiny, keď Niko Mikkola prekvapil brankára Stuarta Skinnera - 1:1. Dôležitý moment priniesla 44. minúta, v ktorej hostia nedostali puk z vlastného pásma a Rodrigues využil chybu Evana Boucharda, po ktorej prekonal Skinnera strelou zo strednej vzdialenosti - 2:1. Ten istý útočník "panterov" sa presadil aj v presilovke v 53. minúte, keď tečoval puk po prihrávke Antona Lundella - 3:1.

"Olejári" sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, no obranca Ekblad strelou od červenej čiary pridal štvrtý gól domácich. Tí zvíťazili v prvom zápase série napriek tomu, že strelecky aktívnejší bol ich súper (18:32), no tentoraz ho prevýšili aj v tomto ukazovateli - 29:19. Floridu najmä v tretej tretine podržal Bobrovskij, ktorý mal v zápase 94,70-precentnú úspešnosť zákrokov. V záverečnej časti čelil 12 strelám, dovtedy sa Edmonton dostal iba k siedmim.

Finále play off NHL

Druhý zápas /na 4 víťazstvá/:

Florida Panthers - Edmonton Oilers 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Góly: 30. Mikkola (Lundell, Tarasenko), 44. Rodrigues, 53. Rodrigues (Lundell, Ekman-Larsson), 58. Ekblad (Bennett) – 12. Ekholm (McDavid, Bouchard)/stav série: 2:0/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk