Niekdajší najlepší strelec Bundesligy debutoval za slovenskú dedinu: Po zápase ho Habo odmenil pečienkou!

Obec v Žilinskom okrese bola v nedeľu hore nohami. Za miestny futbalový klub TJ Divina totiž odohral svoj prvý zápas legendárny Fantóm ...

Obec v Žilinskom okrese bola v nedeľu hore nohami. Za miestny futbalový klub TJ Divina totiž odohral svoj prvý zápas legendárny Fantóm Marek Mintál (46).

Fotogaléria

Zvykol som si rýchlo a hoci som sa nevyhol zopár nepresnostiam, tak som si zápas dosýta užil,“ doplnil Mintál, ktorý svoj výkon ohodnotil na stupnicu 1 - 10 päťkou.

Lutišan ako Neuer

Bol to jeho prvý súťažný zápas po dlhých rokoch. Kariéru ukončil v rezerve Norimbergu v sezóne 2012/2013. Predtým ešte pôsobil v druholigovom Rostocku. „So starými pánmi Norimbergu však pravidelne hrávame prípravné či hodové duely a zúčastňujeme sa na rôznych turnajoch,“ prezradil.

Manželka Attilu Végha Natália tesne pred zápasom ešte predávala v stánku suveníry.
Manželka Végha dorazila do Prahy v dodávke: Namiesto VIP ju však čakalo TOTO! Zobraziť článok

Posledný gól v Bundeslige strelil v drese Norimbergu ešte v lete 2009, keď prekonal vtedajšieho mladého brankára Schalke a dnes už ikonického Manuela Neuera. Brankár Kotrčinej Lúčky Matej Lutišan (26) sa tak môže utešovať, že je v jednej spoločnosti s nemeckou reprezentačnou jednotkou a oporou Bayernu Mníchov.

Najdôležitejšie však bolo to, že na dedine pri Žiline vyhral futbal. „Ľudia vytvorili fantastickú atmosféru, cez zápas boli spokojní a v rovnakom duchu hádam išli aj domov,“ pripojil Marek, ktorý si pochvaľoval, ako ho chalani v kabíne prijali: „Na ihrisku sme si rozumeli. Ich mená som sa musel rýchlo naučiť, nepatrí sa totiž po spoluhráčoch kričať - hej, ty tam či niečo podobné.“

Pochúťka v šatni

Hráči Diviny sa po víťazstve mohli tešiť na parádnu odmenu. Tú im pripravil Vilo Habo, známy z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. „Do kabíny išlo pätnásť langošov a desať cigánskych pečienok. Myslím si, že chlapci z Diviny si ich po takom výsledku rozhodne zaslúžili,“ skonštatoval Vilo Habo.

Juraj Kucka (v strede) musel zápas dohrať s bandážou na hlave.
Kuckov otec o tom, prečo je podľa Calzonu náš hráč robot: Moja buzerácia synovi pomohla! Zobraziť článok

Polievka stále čaká na premiérovú pozvánku do reprezentácie.
Koniec veľkej ságy? Najlepší strelec Niké ligy sa mal dohodnúť s našimi susedmi! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk