Takto budú Slováci oblečení na OH v Paríži: Ľudová tvorba s prvkami francúzskej elegancie

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský ...
  • Zdroj: 4F

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský olympijský a športový výbor si kolekciou pripomína zároveň 100 rokov výnimočnosti od Paríža 1924 do Paríža 2024.

Slovenských športovcov v odevoch 4F uvidíme na otváracom i záverečnom ceremoniáli, počas voľného času či oficiálnych akcií tímu.
"Kolekcia je výsledkom 2 a pol ročného pracovného maratónu tímu 4F. Zahŕňala hľadanie inšpirácie a skúmanie trendov, analýzu archívov, ako aj hľadanie nových technologických riešení a materiálov. Návrhári vychádzali z procesu polarizácie svetla, v ktorom sa rozptyl, koncentrácia a prelínanie farieb stali metaforou symbiózy kultúr a národov počas olympijských hier," uviedla Justyna Tomczyková, členka predstavenstva spoločnosti OTCF S.A., vlastníka značky 4F.

André Reinders a Attila Végh
Vémolov tréner: TOTO rozhodlo! Na Véghovi som si pred zápasom niečo všimol Zobraziť článok

Oblečenie si už vyskúšali aj štyria slovenskí športovci. Do pozície modelov sa postavili vo viacerých budovách zo začiatku 20. storočia, čím vzdali ako členovia Slovenského olympijského tímu svojim parížskym predchodcom spred 100 rokov, Patrik Jány, Hana Burzalová, Dominik Černý a Eliška Mintálová. Pózovali v priestoroch Hotela Thermia v Piešťanoch z roku 1912, Gymnázia Grösslingova v Bratislave z roku 1908 a Strednej priemyselnej školy S. Mikovíniho v Banskej Štiavnici z roku 1900. "Olympijská kolekcia sa mi páči. Mal som možnosť vyskúšať si medailový set, ktorý je veľmi pekne navrhnutý do retroštýlu a skutočne pohodlný. Teraz je už je mojou úlohou spraviť všetko preto, aby som ho na sebe mal aj počas olympijských hier," povedal strelec a jedna zo slovenských medailových nádejí Patrik Jány.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk