Takto budú Slováci oblečení na OH v Paríži: Ľudová tvorba s prvkami francúzskej elegancie

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský ...
  • Zdroj: 4F

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský olympijský a športový výbor si kolekciou pripomína zároveň 100 rokov výnimočnosti od Paríža 1924 do Paríža 2024.

"V našej spolupráci so 4F je prioritou, aby sa v oblečení cítili dobre a pohodlne predovšetkým športovci. Funkčnosť a dizajn boli preto veľmi dôležité. Oblečenie odkazuje na ikonický parížsky šarm i slovenskú národnú identitu. Sme presvedčení, že osloví aj mladú generáciu. Dôležitý pri tvorbe oblečenia bol aj hlas našich športovcov. Do Paríža pôjdu ako jeden tím a budú hrdo reprezentovať naše farby i naše srdcia," uviedol Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru.

Kolekcia je výsledkom mesiacov práce celého tímu špičkových dizajnérov a odborníkov v 4F. Chceli vytvoriť nielen funkčné, ale aj krásne oblečenie, ktoré zachytáva ducha slovenskej krajiny a zdôrazňuje hrdosť na to, že každý môže byť súčasťou Slovenského olympijského tímu. Inšpiráciou tejto kolekcie bol slogan:

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk