Takto budú Slováci oblečení na OH v Paríži: Ľudová tvorba s prvkami francúzskej elegancie

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský ...
  • Zdroj: 4F

Kolekcia Slovenského olympijského tímu pre OH v Paríži prepája motív slovenskej ľudovej tvorby s prvkami francúzskej elegancie. Slovenský olympijský a športový výbor si kolekciou pripomína zároveň 100 rokov výnimočnosti od Paríža 1924 do Paríža 2024.

FOTOGALÉRIA: Oblečenie OH

Pri tejto príležitosti vzniklo aj unikátne oblečenie výpravy z roku 1924, keď sa prví slovenskí športovci predstavili pod československou vlajkou.

Ušité bolo v spolupráci so Slovenským národným divadlom na mieru vodného slalomára Jakuba Grigara. Kolekciu oblečenia pre slovenských športovcov, ktorí budú hrdo reprezentovať slovenské farby v Paríži, dizajnovala a vyrobila spoločnosť 4F, generálny partner Slovenského olympijského a športového výboru. Odevy vyrobili z najmodernejších ultraľahkých materiálov najvyššej kvality. Na viacerých kúskoch výrazne vyniká čatajský vzor – ornament zo slovenskej ľudovej tvorby. Tvorcovia ladili celú kolekciu tak, aby niesla prvky francúzskej elegancie, no zároveň zvýrazňovala slovenské národné farby.

David Pastrňák a jeho oslava s majstrovskou trofejou.
Pastrňák sa dočkal odpovede: Šéf NHL vysvetlil, prečo Česko chýba na turnaj štyroch krajín Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk