Calzona otvorene priznal záujem z Talianska: Koniec pri reprezentácii po ME?

Opäť je okolo jeho osoby rozruch. Európsky šampionát vo futbale sa ešte ani nezačal a už sa špekuluje o budúcnosti trénera slovenskej ...
  • Zdroj: TASR

Opäť je okolo jeho osoby rozruch. Európsky šampionát vo futbale sa ešte ani nezačal a už sa špekuluje o budúcnosti trénera slovenskej reprezentácie Francescovi Calzonovi (55).

Radosť slovenských futbalistov.
Generálka na výbornú: Slováci pred EUROM vyškolili Wales Zobraziť článok

Počas toho, ako Calzona pripravoval slovenskú reprezentáciu na generálku pred európskym šampionátom proti Walesu (4:0), vyšla do sveta správa, že má oňho záujem Cagliari. Prezident klubu Tommaso Giulini (46) podľa Sky Sport Italia už údajne aj kouča našej repre kontaktoval s návrhom na spoluprácu. V hlavnom meste Sardínie už Calzona v rokoch 2020 a 2021 pôsobil ako asistent Eusebia Di Francesca.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona kričí počas prípravného futbalového zápasu Slovensko - San Maríno
Calzona varuje pred Walesom: Budú zmeny v zostave Zobraziť článok

Musel by odísť?!

Podľa talianskeho novinára Gianlucu Di Marzia, ktorý je vo svete futbalu známy dobrými kontaktmi a často informuje o svetových prestupoch skôr, ako sa ešte oficiálne oznámia, má mať Calzona o pôsobenie v Cagliari záujem. No v prvom rade sa chce teraz sústrediť na prácu so slovenským tímom na ME v Nemecku, ktoré pre nás štartujú budúci pondelok súbojom s Belgickom.

Talian má so Slovenským futbalovým zväzom zmluvu platnú do konca roka 2025, pričom sa nedá predpokladať, že by opäť dostal súhlas trénovať popri reprezentácii aj klub. „Súhlas na pôsobenie v Neapole sme mu dali len do posledného zápasu SSC v sezóne,“ oznámil zväz vo februári. Člen výkonného výboru SFZ Ladislav Jurkemik vtedy pre Nový Čas prezradil, že ak by Neapol chcel Calzonu na dlhšie obdobie, musel by ho vykúpiť, pričom zväz by hľadal nového trénera.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk